sofiawigren

Kategori: Thailand 2015

GoPro

Resterande bilder från Thailand innan alla julbilder kommer från Sälen! 

Speedboat till Koh Jum...

Vårt boende i en vecka. Helt sjukt vi fick ingen nyckel till villan, allt stod öppet, dock gick det runt vakter (sa dem i alla fall, såg typ en). Resorten värnade om naturen och var väldigt 'environmental and earth friendly' SÅ vi hade ingen AC och första natten trodde jag helt ärligt att jag skulle dö. Managern snacka nåt om att kroppstemperaturen kommer gå ner och man vänjer sig (vilket man gjorde, vet dock inget om kroppstemperaturen hihi). Det var i alla fall jättefint och så sjukt stort, villan låg precis vid stranden. Bilderna visar vardagsrummet och föräldrarnas rum men inte vårt.

Alex försökte snorkla men såg inget mer än ett stim småfisk haha. 

Vi tog ett antal cykelturer till byn..(i världens farligaste trafik typ, såg inte en enda trafikskylt)

Lite bilder från byn...

Jag och Alex gjorde om discover scuba diving med (enligt oss) VÄRLDENS bästa instruktör Mark. Tyvärr fick vi inte ha med oss GoPron ner i vattnet..ni vet safety reasons och sånt. 

Vi gjorde även något helt galet - nämligen att hyra en tuk tuk (HELT LIVSFARLIG, rekommenderas inte) och åkte runt för att se mer av ön. Vi åkte förbi skolor och stränder och massa annat. 

Yum

För att fira pappas födelsedag (några dagar sent) så beställde vi utav resorten en middag på stranden med massa grillat och sånt. Very fancy and all. 

Koh Jum

Internet har begränsat mitt bloggande till i princip ingenting men vad gör det, jag är på semester. i alla fall här är det nya stället som heter Koh Jum, ön är pytteliten och det sägs att det bara finns 4 bilar på ön, vem vet. Hursomhelst åker vi hem om några ynka dagar för att fira jul. Har hört att det inte är någon snö i Sverige, inte ens Sälen.. 

Grattis padre

Latat oss idag och bara suttit på stranden. Jag och Alex lekte lite runt med GoPron och hittade en valp (vi fick klappa den okej). Världens sötaste valp. Självklart brände jag mig och skulle just nu kunna döda för lite Aloe Vera. 

Pappa fyller förresten år idag, riktigt gammal blir han också - 50. Grattis padre. 

 

Koh Lanta

Vi är nu framme på Koh Lanta där vi ska stanna i några dagar innan vi åker vidare till nästa ställe. Men äntligen - sandstrand och havet. 

Minihaul - lyckades igår köpa solglasögon från Forever 21 och en t-shirt från Pull & Bear. 

Thailand Day 2

Vi har börjat dagen med att åka båt till China Town, gick runt där en stund och kollade på alla cyklister och festligheter. Idag är nämligen en sorts cykel dag, vägar är avstängda och trafiken är nere. Alla thailändare går runt med gula tröjor med trycket 'bike for dad'. Jag vet inte om dem syftar på kungen när de skriver dad??? Kungen är ju allt för dem, när han passerade idag så var allt stängt, alla skytrain, alla tunnelbanor, allt. Folk skrek som om det vore ett boyband. 

Hursomhelst avslutade vi kvällen med gigantisk buffé, jag åt tills jag spydde (nästan). Men det är väl det som är poängen med bufféer eller..hehe. 

Thailand day 1 ??

Efter att ha sovit i 5 timmar, vaknade vi upp och var hungriga. Jag, padre och Alex begav oss ut för att gå runt lite och till slut äta. Men det tog mycket längre tid än förväntat och nu är mina fötter helt paj. Hursomhelst kom vi tillbaka till hotellet, satte oss vis poolen och inväntade madre. Vi har precis kommit hem från middagen, ska alldeles strax sova för imorgon ska vi till China Town, shoppa och äta. Jag och mamma ska försöka släpa oss upp 7 imorgon för att träna, yay.

 

Thailand Day 1

Day 1. Flugit i 9 timmar och sovit ytterligare några timmar på hotellet, vi måste ställa in oss till Thai tid haha (6 timmar före Sverige). 

Upp