sofiawigren

Van Van Market Barcelona

Lyckligt snubblade vi förbi det här evenemanget på Facebook och tänkte att det är säkert värt en visit. Jag och Maria delade på en sjukt god veganburgare medan resten åt nachos. Som efterrätt delade vi fyra på två veganmunkar (blev så överraskad av deras vegansortiment!!). Fick lite festival-vibes av marknaden, hur mysigt som helst. PS. Tre bilder är lånade från deras fb sida och en från Evelina!

Stockholm i mitt hjärta

 

Klyschig rubrik, jag vet. Men jag är nyligen hemkommen från en helg i Stockholm där jag träffade Axel. Long story short: vi käkade, gick på Fotografiska, kollade på den bästa svenska film någonsin skapad (som tyvärr aldrig släpptes) och hälsade på hans katt Lennart (jag vet - vem döper en katt till Lennart?). Men, detta inlägg är faktiskt skrivet med med World Trade Center (WTC) som lägligt ligger i Stockholm. Kan då rekommendera att b.l.a. äta på mysiga Falloumi (fd Falafelbaren Skanstull), grymt veganutbud för alla som tycker om falafel. Går även att äta på WTC och dem har både kontor, lokaler, konferens, restaurang och personlig service! Stockholm är verkligen the place to be att vara nära allt man kan tänka sig. Mysig stad som kryllar med mysiga restauranger (och människor), älskar den. Gör för övrigt att boka önskat utbud och service från World Trade Center HÄRKram!

 

 

What friends are for

Nej, vi festar inte bara. Hedvig var på en tinderdejt med nån svensk här i Barcelona så självklart satt vi (i hemlighet) ett bord bort för att kunna både spionera och lyssna på dem. Stöd helt enkelt. Dem råkade även ha världens godaste avo toast (om jag ändå kom ihåg vad stället hette??). Jag har massa inlägg kvar att lägga upp som jag inte hunnit med! Har även köpt världens finaste väska för alldeles för mycket pengar som jag måste visa upp! 

Brunch all day tapas

Jag och mina 7 tjejkompisar landade i Barcelona vid sju tiden och efter ett uppdelat race (tåg vs buss) hittade vi med nöd och näppe till lägenheten. Vid 11-tiden hittade vi världens minsta men mysigaste tapas restaurang som erbjöd brunch dygnet runt. Vi beställde in massa smårätter som kale chips, carrot cake våfflor och nachos - sjukt gott! Jag och 6 tjejer avslutade natten med ett besök till Opium, sjukt kul med massa dans i alldeles för svåra klackar. Var även snygg nog att bli inbjuden till VIP bord av några andra svenskar, det du. Tydligen såg jag svensk ut (?). 

PS. Ser ni att jag klippt mig!! Visar bättre bilder senare x. 

Osäker på vad jag gör med munnen, men jag bjuder på det. 

Snabba spegelselfies - klänningen är från bikbok och skorna från boohoo. 

Post-IB thoughts

JAG ÄR KLAR MED IB. Det hände faktiskt i måndags men jag har medvetet hållt mig upptagen för att inte hamnan i ett träsk av ångest från att gå till 100 till 0. Man vet inte riktigt vad man ska göra efter att ha spenderat mer eller mindre varenda dag de senaste tre åren pluggandes, speciellt de sista året. Kommer liksom ihåg på nyår när jag började plugga igen 1 på natten, en timme efter tolvslaget. Man hade alltid nånting att göra och alltid ångesten av att man konstant bör plugga så varje gång man gjorde nånting annat så mådde man inte prima. Det första jag gjorde idag var att ta sovmorgon (för första gången på året) för jag har sovit så sjukt dåligt de senaste veckorna, jag vaknar alldeles för tidigt och har svårt att somna om. SÅ - om man inte håller sig upptagen så kommer man få panik och sitta och glo i en vägg i några timmar. 

Hursomhelst, i tisdags slutade officiellt alla IB elever och vi fikade, planerade för studenten och lämnade tillbaka alla böcker och datorer och grejer. Vi fortsatte därifrån till en uteservering med några kompisar och snackade skit. Nu är det bara att nervöst vänta på resultaten den 5 juli. 

IM DONE WITH THE IB. It actually happened this Monday but I have consciously been keeping myself busy to not end up in a so-called swamp of anxiety from crashing from 100 to 0. You never really know what to do after having spent more or less every single day for the past three years constantly studying, especially the last year. I remember this new years eve when I started studying again at 1 o clock at night, an hour into the new year. You sorta always had this feeling of guilt that you should constantly be studying and whenever you spent time doing anything else than studying you felt like shit. So the first thing I did today was to sleep in (for the first time this year) because I've been having some serious issues with sleep the past couple of weeks. SO - if you keep yourself busy you won't be panicking and sit and stare at a wall for hours.

Anyways, this Tuesday all IB students officially finished and we had some coffee, planned our graduation and returned all books and computers and stuff. Later we ended up at a café with some friends, just gossiping. Now all that is left is to wait for the results arriving July 5th.  

Våra försök på att återskapa the famous "were done with IB" pics. Det gick sådär. 

Avslutning med konståkningen

Säsongen må ha slutat för ett tag sen men idag hade vi avslutning på en loge utanför Katrineholm där barnen fick träffa får, hästar, hönst och kor. Barnen grillade korv och red häst, jag åh andra sidan grillade sojakorv och valde att inte rida häst, pga uppenbara anledningar. Passade på att slänga in lite vegan propaganda i besöked genom att kommentera när barnen klappade ett 1.5 månaders lamm att det är de dem äter en fredag kväll. Hungrig på lamb racks någon? Dem har redan blivit hjärntvättade sen födsel så jag tänkte att det var dags för dem att inse kopplingen mellan de söta djur de både klappar och äter. Föräldrarna (och min mamma inte minst) var inte så glad hahah. Jag sa inget osant så fight me parents. Var i alla fall sjukt kul att äntligen träffa lite folk efter all IB hets, att bara sitta ner och snacka skit och prata om killar (as per usual, hej Olivia). 

 

Sunshine

Tänkte bara skriva en liten uppdatering: just nu är exams i full gång och jag har avklarat 2 av 6 ämnen och i slutet av veckan kommer jag ha avklarat 4 av 6. Dvs, det är bara 12 dagar kvar tills jag får 'sommarlov' och kan andas ut, wihoo. Nu när det är så fint väder så är sitta inne och plugga det sista man vill göra så igår fick jag till ett patetiskt försök att plugga matte med balkongdörren öppen i hopp om att en solstråle skulle nå mig. C'est la vie. 

Birthday Girl!

Jag är 19!! Hur firar man sin födelsedag bäst så här två dagar innan studenten? Jag köper lightroom (från mig till mig), äter kladdkaka till frukost och ska senare äta middag ute med la familia. Här kommer (som lovat) bilder från gårdagen när jag firade med Matilda.  

 

 

mini ootd

Imorgon fyller jag år!! Just nu väntar jag på att Matilda ska komma hit för att vi ska fira med pannkaksbrunch och skitsnack. Lovar att ta massa bilder! 

Ville främst bara visa upp min girl power tröja från Gina Tricot (mom jeans från Monki och skärpet från H&M)

-

Tomorrow is my bday!! Currently waiting for Matilda to arrive because we're going to celebrate with pancake brunch and gossips. I promise to take loads of pictures! 

Mainly wanted  to show off my new girl power tee from Gina Tricot (mom jeans from Monki and belt from H&M)

Livet trots allt

Livet går ständigt upp och ner. Jag har undvikit revision och strosat runt i Stockholm, spelat poker med barndomskompis och planerat studentfirande. Imorgon är det endast två veckor till första exam och det börjar bli riktigt tajt med tid men ändå känner jag mig farligt lugn. Vi fyller även 19 år om ett ex antal dagar men det är extremt oväsentligt just nu så vi ska helt enkelt skippa den. Det blir inget firande med familjen eller släkten över huvudet taget utan bara ett gemensamt firande i Barcelona med våra kompisar istället. Känns inte som att det är något att fira när det sker två dagar innan första tentamen. Men idag blir vi ensamma hemma igen så jag måste få tillbaka min pluggfokus igen. Skulle kanske behöva lite motivation. 

Men jag mår ändå relativt bra och jag umgås just nu med fina människor. 

Bild från förra sommaren när allt var tip top. 

Time flies

Jag lever fortfarande. Jag ska gå på Aberdeen och det kommer bli hur bra som helst. Jag är för liten för London (tro mig) och har ändå redan börjat lära känna lite folk som också ska börja studera business management på Aberdeen i september vilket känns hur bra som helst och tryggt. Mina ögonbryn var jämna idag, jag tog selfies för första gången i år, jag är singel och om 24 dagar börjar ett helvete i form av exams, MEN om ynka 41 dagar är allt över och om 50 dagar befinner jag mig i Barcelona. PUH. Känns verklign som slutspurten börjar nu eftersom det här är min sista vecka med vanlig lektioner (!) (ändå somnar jag lite här och där under dagens gång?? vad håller jag på med?). Jag äter nyttigt och imorgon kommer jag få träffa hunden för första gången på över en vecka!! (och mamma och pappa såklart, minst lika viktiga). SÅ, nu vet ni. Blir absolut inte mycket bloggande framöver tills exams är över, men jag kan försöka slänga in något inlägg så att ingen glömmer bort mig.

Jag ångrar mig

Jag vet inte ens vart jag ska börja. Igår pratade jag med några i min parallellklass som berättade att King's College London älskar IB elever så de tar in massa IB elever med låga entry requirements. För er som inte har den bästa kollen: King's ligger på plats 7 i UK och Aberdeen på plats 30 (enligt Times higher education). Skillnaden? Aberdeen vill ha 34 poäng av mig och King's 35 och i Skottland pluggar man 4 år och i England 3 år. Jag har alltså totalt ratat England p.g.a att man måste betala och jag ville inte gå ut efter 3 år med skyhöga studieskulder men... det är ju trots allt en investering och om det är något man ska investera i så är det sig själv. Dock har inte King's samma kurser som Aberdeen, bl.a. inte business management with real estate som jag tänkte gå på men andra universitet i England har det och de har även liknande. Jag vet helt ärligt inte vad jag ska göra. Sen sa min business lärare att Aberdeen är som Västerås... I cried. Alternativen jag har just nu är: 

1) Strunta i det och gå på Aberdeen som tidigare planerat

2) Ringa Aberdeen och be dem släppa mitt offer så jag kan gå igenom ett s.k. clearing process där man ringer till unis och frågar om plats (MEN varken LSE eller UCL använder clearing...)

3) Ta sabbatsår och ansöka nästa år nu när jag vet exakt hur jag skulle göra och vad jag skulle ansöka till (tänk vad mycket klokar man kan bli på bara ca två månader)

Som ni kanske märker så är jag alldeles för liten för att ta sådana vuxna livsavgörande framtidsbeslut så det blir bara skit av det. Måste bestämma mig snart eftersom jag redan tackat ja till Aberdeen och student accommodation (!). Det är ett så pass stort beslut att det måste bli rätt. Help. 

I don't even know where to start. Yesterday I talked to some people in my class that told me that King's College London loves IB students so they accept tons of them with low entry requirements. To all of you that don't know: King's is ranked top 7 in the UK while Aberdeen is at 30 (according to Times higher education). The difference? Aberdeen requires 34 points of me while King's requires 35 and in Scotland, you study for 4 years and in England, you study for 3. I have totally overlooked England since you have to pay for the tuition fee and I didn't want to graduate after 3 years with sky-high student debts BUT after all, it is an investment and if there is something you should invest in then it should definitely be in yourself. Although, King's doesn't offer the same courses as Aberdeen such as business management with real estate (that I chose) BUT other unis in England has similar courses etc. I honestly have no idea what to do right now. The options available are:

1) Don't bother and continue with the plans at Aberdeen

2) Call Aberdeen and ask them to release my offer and to go through UCAS clearing process

3) Take a gap year and apply again next year when I know exactly what to do and what to apply for (image how much wiser you can get in just two months)

As you can tell I am by far too small to take such life changing decisions so everything is currently going to hell. I have to decide as soon as possible since I already accepted Aberdeen and a student accommodation (!). It is such a big decision and it has to be right. Help. 

Uni application: 100% done!

Lagom som jag skickat in mina svar till UCAS där Aberdeen blev mitt självklara förstahandsval (och andrahandsval hehe...) så tänkte jag att jag lägger ut mina sista bilder från Aberdeen. Jag kunde inte lämna universitetet utan lite bilder med systemkameran så sista dagen gick jag förbi en sväng innan jag förtsatte till stranden. Jag har redan planerat ut vart jag ska springa i Aberdeen haha, strandpromenaden blir helt perfekt för det. Har även planerat att gå med i skolans triathlon klubb som tränar hela 6 gånger i veckan! De senaste två åren har jag varit intresserat och sugen på att testa triatlon, vem vet, det kanske är min grej. Åh andra sidan finns det så mycket andra roliga klubbar att välja på men man kan egentligen bara vara dedikerad till en :( Lacrosse, underwater hockey, athletics, diving... U name it. 

Bilderna är förresten helt oredigerade pga man kan tydlingen inte köpa lightroom via internet utan måste ringa dem??? Och självklart har de inte öppet nu... 

As I sent in my final decisions to UCAS where Aberdeen is my obvious first choice (and secondhand choice hehe...) I thought it was appropriate to finally post the remaining photos from Aberdeen. I just couldn't leave the uni without taking any photos with my SLR camera so the last day I went past the uni before continuing to the beach. I've already planned where to run in Aberdeen haha, the boardwalk is perfect for that. I've also planned to join the school's triathlon club that trains 6 times a week! The past 2 years I've been interested and keen to try out triathlon and who knows, it might be my thing. On the other hand, there are so many other clubs to choose from but you can only be truly dedicated and committed to one :( Lacrosse, underwater hockey, athletics, diving... u name it. 

The pictures are unedited because apparently, you can't buy lightroom online but instead have to call them??? And of course, it's not open now...

To the beach...

Last but not least I just want to say that there's more dead people than alive in Aberdeen. I'm not even kidding. This is just one cemetery of like a thousand. 

Edinburgh á ca 16 timmar

I torsdags checkade jag ut från hotellet i Aberdeen för att bege mig till Edinburgh. Fick vänta ex antal timmar på Starbucks med plugg i väntan på tåget. Lunchade på Wagamama men (som alla andra gånger jag vart där) så tycker jag alltid att deras huvudrätter smakar extremt lite. Alltså man får själv ha på allt möjligt för att det ska bli gott. Ändå fortsätter jag att äta där haha? Nejmen, det är snabbt och smidigt så. Tipsar i alla fall om deras bang bang cauliflower. 

 

Väl i Edinburgh mötte jag upp Katjas yoga kompis Alis och eftersom Katja inte skulle landa först en stund senare så åkte vi hem till henne och HENNES HUNDVALP ARGO. I died and went to doggie heaven. Det är en blandras mellan pudel och något mer (minns inte). Hursomhelst är den så sjukt valpig med världens vassaste tänder och hur busig som helst. Den gillar att bli kramad bakifrån och tugga på pinnar. Helst samtidigt. 

Vi hann inte med så mycket eftersom mitt flyg till Stansted gick redan strax innan 3. Men brunch hann vi med! Vi åt bl.a. turkisk frukost, halloumi wrap och falafel wrap. Deras bakelser såg också sjukt  goda ut men jag var alldeles för mätt för att ens smaka. Det var tyvärr allt jag hann med i Edinburgh men det var det värt! Inte alla gånger man får tillfället att träffa sin syster så långt ifrån. 

 

University Offer Holder Day

!!! Alla bilder är tagna med telefon pga glömde minneskortet men tog med mig kamera.. as per usual.

När jag gick till uni så regnade det, sen så haglade det, sen så regnade det igen. Jag var helt lost, dyngsur och ensam. Kände mig som en litet barn som tappat bort sin mamma på ICA. Skrek efter mina päron. But at least it's beautiful. 

MEN efter välkomsttalet kom solen fram och jag gick min första tur till Aberdeen sports village som är helt sinnes stort. Alltså man kan typ utöva varenda sport som finns där.  Undervattenshockey? Gym på tre plan? Come join. 

Sedan kollade jag runt på lite student accommodations men det var meh. Gick istället till biblioteket med 7 våningar (!). Kolla på utsikten liksom. 

Sedan blev det lite lunch i solen. Försökte hitta ett veganskt cafe som skulle ligga på campus och enligt google maps så stod jag precis bredvid den men jag hittade inte??? Anyways, offer holder day avslutades med att alla går till sina respektiva ämnen för att gå på någon form av aktivitet. Vi i business management fick t.e.x. dela in oss i fyra lag (företag) där vi skulle vika (producera) papperslådor. Vår team leader (chef) bestämmde hur många ark vi skulle ha (supplies) baserat på kostnader etc. Riktigt kul eftersom mitt lag vann (goodiebags) och hittade en fellow IB student named Brogan. 

Sitter just nu och försökter övertala mig själv att jag är inte hungrig och det var bra att min lathet stoppade mig från att gå 250m till Tesco för något till kvällsmat. Istället blev det 2 kakor och en kopp te... Gick även in i kyrkogården den här gången påväg hem och wowowowo det är så häftigt. Jag hade precis kommit hem från en visning av två olika student accommodation, varav en är endast halvfärdig. Jag har i alla fall bestämt mig att där vill jag bo (Powis place)! Det är helt perfekt. Men frågan är om man ska dela kök för att få de sociala eller ha eget kök...

 MEN SLUTSATS? Hur känner jag? Vad tyckte jag? Det känns prima ballerina. Igår var jag arg på Aberdeen men att se staden idag när det var ljust gjorde all världens skillnad. Jag är så glad att jag till slut valde att åka hit. Universitetet blir ett jättebra val och jag älskade speciellt att det är ett campus uni och trots att 200k bor här så känns det ändå relativt litet och man har alltid gångavstånd till havet OCH man känner lukten av havet när det blåser mmm...

It feels like home.