sofiawigren

Kategori: Scotland

Edinburgh

ÄNTLIGEN HÖRRNI, jag är klar med bilderna från Edinburgh så nu kommer äntligen äntligen det sista. 

Jag lovar vi var inte sponsrade av Fjällräven även fast det ser ut så (vi önskade). Haha, nejmen vi alla fyra gick runt med våra kånken, living life. 

När (om) jag åker tillbaka ska jag definitivt gå uppför hela Arthurs seat. Vi såg till och med folk som sprang upp, helt sjukt. Bra träning om man tar sig till toppen i alla fall. Kommer väl dö nånstans halvvägs. 

De tre musketörerna. Som tagit ur en reklamtidning för tandblekning. I love it. 

I princip alla hus är gamla och i Harry Potter stuk, så himla fint. 

Men som sagt anledningen till att vi åkte hit var för att kolla på University of Edinburgh. Det visade sig att de inte hade någon synlig Sustainable Development deparment utan att den låg i någon annan deparment. Vet inte riktigt vad jag förväntade mig men universitetet i sig är gigantiskt. Det är inget campus university så det ligger lite huller om buller i staden. Här på bild är old collage, just nu är Law deparment här. Dock byggde dem om just old collage när vi var här. 

Vego i Edinburgh

Herregud vad länge sen det var jag bloggade! Först och främst: EN NY DOMÄN!! Men den gamla funkar fortfarande eftersom jag inte bytt platform eller så. Jag är såååå glad för nu ser det riktigt riktigt professionellt ut. För det andra: jag har inte bloggat på några dagar eftersom min USB C hub (adapter) slutade fungera så jag kunde inte importera några bilder. Bilderna nu har först importerats till Alex dator sedan skickats till mig via sms och importerats därifrån till min dator, PUH. Time consuming men jag höll på att få blogg abstinens. 

NU - tillbaka till ämnen. Vego i Edinburgh VAR SÅ BRA och lättillgängligt. Jag hade lite fördomar eftersom staden är bokstavligen uråldrig och vego är ändå lite av en ny 'trend' och livsstil. Ofta så kan restauranger ha ca ett vego alternativ eller förrätter som bara råkar vara vegetariska MEN här fanns det bra alternativ av alla ställen vi var på och grejen var den att vi valde inte restauranger och pubar som sägs ha bra utbud utan vi vara valde något vi gick förbi. Finns speciellt massa vego burgare... 

Min favorit: Hendersons. Ett vegetarisk cafe som vi snubblade förbi innan vi gick uppför Arthur's seat (rekommenderar förresten). De hade massa med veganska alternativ såsom (bilden) porridge with soy milk and berries, yum. Stället i sig var hur mysigt som helst och kändes väldigt hemtrevligt. 

PS. Bilderna från Edinburgh kommer upp så snart jag kan! Stay strong. 

 

Någon superfood salad från en traditionell pub (traditionell pub med vegan mat? score). 

Första bilden från en pub där jag åt en veggie burger och där servitrisen var snäll nog att fråga om jag ville ha ost på (vegansk) och andra stället är från min favorit - ett litet indiskt ställe med sjuuuukt god dahl och naan bröd. Ska absolut äta där igen nästa gång jag befinner mig i Edinburgh (om jag hittarI. 

Side note: Det här är inte från Edinburgh utan det är från vår sista måltid i Norwich där vi åt på ett nyöppnat roof top bar som var väldigt fancy. De firade 5th of november så det var massa folk och massa fyrverkerier (se min snapstory). Bra slut på bra resa. 

Upp