sofiawigren

Kategori: Recept

Favourite Vegan Salad

Förstärker stereotypen att veganer bara äter sallad (sorry vegans). Men till försvar kan sallad vara nice till lunch, dock inte till middag, då vill jag ha något lite mer matigt. Det här är i alla fall gem lettuce med rostad sötpotatis, rostade sesamfrön och wokad vitkål med sojafärs i soja (hehe, barbariskt) och massa olika kryddor såsom paprika, spiskummin, oregano och vitlökskrydda (nästan som tacokrydda). Och så givetvis har jag den veganska dressingen jag tidigare bloggade om från Follow Your Heart (som snart börjar ta slut, hjälp!). 'Receptet' är ganska straight forward så känner inte att jag behöver skriva ut steg för steg (om ingen absolut vill ha det). Testa!

Reinforcing the stereotype that vegans only eat salad (sorry vegans). But to my defence salad can be rather nice for lunch, not for dinner though, for dinner I want something a bit more filling. Anyways, this is little gem salad with roasted sweet potatoes, toasted sesame seeds and fried cabagge with soya mince in soy sauce (hehe, barbaric) and tons of different spices such as paprika, cumin, oregano and garlic. And of course I have the vegan dressing that I blogged about earlier from Follow Your Heart (that's starting to runny out, help!). The 'recipe' is pretty straight forward so I don't really feel like I have to write it out step by step, unless anyone wants me to. Try it thought! 

 

Pimp your ramen (vegan)

Detta recept kom jag på en dag när det inte fanns allt för mycket hemma så det blev en skåprensning. Kan säga att det är en utav de godaste (och billigaste) sakerna som finns. Tar ca 10 min att göra.

Alla mått är på ett ungefär. Smakade dig fram. 

- ett paket snabbnudlar (jag hade Samyang kryddstark)

- en halv grönsaksbuljontärning 

- 6-7 dl vatten 

- alla grönsaker du vill har, jag hade frysta gröna bönor, spenat och färska champinjoner

- 3 teskedar matsked red curry paste

- riven ingefära

- en skvätt limejuice, sesamolja, rapsolja och soja

- ev. vitlök och mer chili, kan toppas med koriander om man tycker om det (själv tycker jag att det är satans påfund)

Jag stekte champinjonerna i rapsolja och sesamolja, hade i ingefära och vitlök. I med red curry paste och resten av grönsakerna. Ha i resten av ingredienserna förutom nudlarna (dem behöver typ 2 minuter på sig). Smakade så att allt smakar tip top, i med nudlarna i cirkus 2 minuter och voila världens godaste rätt.  

 

Upp