sofiawigren

Kategori: Food

Favorit i repris

Sushi all day every day. Den här gången med Matilda och vi var tvungna att koka ris två gånger för det blev för lite första gången haaaah. Studiedag imorgon så jag är lycklig. Slog bloggrekord idag igen, happy!! 

Review: Raw Bar

Alltsåååå...dadlar är inte riktigt min grej. Visst man använder det för att få sötman och konsistensen. Men usch, jag tycker inte om det at all. Den innehåller i princip 50% dadlar och 50% cashew nötter. På en skala? 3.3/10 typ. Vet inte vad jag förväntade mig förutom att den kryllar på alla sociala medier. 

Pancake breakfast

Amerikanska pannkakor fast utan ägg (blev en halv mosad banan istället), hade nämligen inga hemma! Får ta det man har. Jag och hunden delade på den här högen (ja han älskar pannkakor). Ska plugga och träna lite idag, that's about it. 

 

Sushi Monday

Jag har slösat mestadels av min måndag på ingenting faktiskt. Tiden bara går och jag hänger inte riktigt med. Tjatade till mig lite sushi som kvällsmat, score. Bjuder på mina snapchat selfies. 

Middag innan tjejvasan

Imorgon gäller det! Räknat ut att för att inte tappa vikt efter vasan är slut så måste jag äta så sjuuukt mycket för att äta igen kalorierna man tappar så att säga. Men det är perfekt för det finns inget bättre än att äta (kanske Elias). Restaurangen hade riktigt dåligt vego utbud (kanske för att det var en steakhouse) så det fick bli en hamburgare istället. Heter TB Grill Bar och finns i Högis. Får 5/10.

Smoothie kind of day

Gillar när dem är lite mer rinniga så jag har alltid i ganska mycket vatten. Annars innehåller den en halv banan, en näve frysta hallon och ett päron (tog i princip allt vi hade hemma). Den blev riktigt bra! Smakade nästan lite godis-aktigt. 

Annars mår jag ganska bra, skolarbetet minskar och mitt försvunna pendlarkort har hittats! Fick betala en slant för att få den hitskickad men vad gör det. Är bara lite stressad inför tjejvasan med tanke på mina skavsår och allt..och så saknar jag Elias såklart :(

Chili garlic pasta with roasted cauliflower

Misslyckades lite men det blev gott i slutändan ändå. Ganska fula bilder som inte riktigt ger maten rättvisa. Den påminde mig lite om pasta aglio et olio, fast med en spin. Gäller att inte snåla med vitlöken haha. Hade även en liten diskusion med familjen ang det här med att möjligen bli vegetarian, ett litet steg i rätt riktning. Samtidigt som man kollar på nyheterna när politiker påpekar att köttkonsumptionen inte har något påverkan på miljön och man vill bara spy och fråga om den bor under en sten eller nåt. 

Vegansk glass

ALLTSÅÅÅÅÅ, mina vänner. Det här är guld. 11/10 allt med den här glassen är top. Den är billig, smakar underbart och konsistensen är to die for. Ni MÅSTE smaka. 

Vegetarianism

Let's talk about this for a moment. Senaste månaden har jag knappt ätit kött över huvud taget, visst skulle jag kunna bli full-time vegetarian, men just nu är jag bara part-time. Men jag vill inte stämpla mig någonting ännu. Så fort man yttrat att man är vegetarian så är det liksom..slut på ett sätt. Det blir en så himla stor grej av det - släkten ska veta och folk ska börja laga special mat till just dig. Farmor kommer skaka på huvudet och säga att det är dumheter. Jag kommer ihåg första gången jag träffade Elias pappa och han frågade om jag hade någon special kost eller så, "du är inte vegetarian va?". Jag sa nej och han var så himla lättad. I still think about that. 

Jag har inga svar ännu och jag vet inte. Jag är jag och vill inte ha några labels för tillfället. 

Don't be late to the party

Testade att göra knäckebrödspizza - snabbt och relativt nyttigt om man jämför med riktig pizza. Hur smakade det då? Helt okej, visst är vanlig pizza mycket godare men ah - helt okej. 

Har för övrigt planerat lite hur sommarlovet ska läggas upp och ätit vegetarisk sushi som till min stora förvåning var RIKTIGT god, vem behöver lax i sushi för att det ska bli gott? Not me. 

Måndag igen

Kollat på Masterchef och låtsas plugga. Har lunchat ute idag med Elias och hans kompisar. Tråkigt med måndag då man har massor att göra men jag klagar inte allt för mycket.

Första bilden är från Desis snap story på mig och andra är på min nylagade quinoasoppa som var så hiiimla god, receptet hittat från VEGO tidningen. 

Nutelladagen

Missade nutelladagen då det var typ.. 1-2 dagar sen? Åt iallafall dem här kola/nutella brownies som vi hittade på Fridas bakblogg. Dem var så himla kladdiga och jag åt alldeles för mycket.