sofiawigren

Kategori: Fitness

3 workout songs

Var på gymmet igår och sitter just nu i skolan med världens träningsvärk och väntar på att min psykologi lektion ska starta.  

Längdskidåkning

Idag har jag inte gjort alldeles för mycket - åkt längdskidor för första gången i år (tjejvasan here i come), lagat mat, pluggat och kollat på film. Imorgon ska jag fixa ögonbrynen och träffa Elias. MEN HÖRRNI, gissa vad mer jag ska göra nästa vecka? Flytta hemifrån. Jag och Alex flyttar till en 3:a i Katrineholm (vi bor precis ovanför farmor och farfar hihi, perfekt). 

 

Polar m400

Nu äntligen ska jag visa vad jag köpte i Stockholm - jo den här pulsklockan. Jag har hunnit använda den några gånger nu och herregud vad bra den är! När jag tränar har jag till den här en grej som man sätter nedanför bröstet som mäter pulsen. Nejmen med den här så får jag massvis med mer information och inte bara om min puls men även hur mycket jag ska minst röra på mig varje dag, hur länge jag sover och varan dem timmarna är restful/restless sleep mm. Jag måste säga att det var värt pengarna.

Inlägget är inte sponsrat.  

Morgonpromenad

Jag var helt slut imorse men släpade mig ut med mamma och Alex för att gå på morgonpromenad med hunden, och fick tillfälle att använda min nya pulsklocka. Ska berätta lite mer om den sen. Nu ska vi ner till byn för att handla lite och bara gå runt, ta det lite lugn helt enkelt. Sen får det bli plugg. 

Kostföreläsning

I söndags var jag på kostföreläsning för folk som tränar, det var ganska intressant faktiskt men lite väl inriktat på folk som tränar väldigt väldigt mycket. Måndagen har gått väldigt segt måste jag säga och det blev inte bättre av att tåget var inställt, men istället så åkte jag, Alex, Matilda och hennes pappa (som råkade befinna sig i Eskilstuna väldigt lägligt) till en asiatisk marknad lite undanglömd i Eskilstuna innan vi åkte hem igen. 

Det här med pulsklockor

Vill ta löpningen ett steg längre och köpa någonting som jag velat haft i flera år - en pulsklocka. Jag är ingen expert men jag har kollat runt lite, och beroende på vad man vill betala så har jag hittat det här. Är nog mest sugen på den längst till höger faktiskt. 

Första hittar ni HÄR, andra HÄR och sista HÄR

Breakkie breakfast

Började inte först 12.00 idag pga inställd lektion så istället gick jag upp och tog med mig hunden ut på en löprunda. Det gick inte alls bra men vad gör det om hundra år. Gjorde i alla fall frukost efter det, yum. 

Smoothie

Började dagen med en äggmacka och en skogsbär/banan smoothie toppad med kokosflingor. Vad jag bestämmer mig att göra resten av söndagen får vi se, ska börja med att lämna Elias på tågstationen och fixa lunch till mig och Alex. Allt blir mer fancy i ett vinglas am I right?? Men helt ärligt vi hade inga vanliga rena glas. 

Later ladies. 

Snuggles before struggles

Hämtade Elias på morgonen efter att ha försovit mig några timmar.. Var även ute och sprang med Alex och hunden på kvällen, enda gången man kan springa nu är ju på helgerna. Nu ska vi kolla på Interstellar och äta mängder med chips. 

Svensk Tjejklassiker

Jag har mer eller mindre bestämt mig för att göra något helt galet - en Svensk Tjejklassiker. Under 2016 ska jag alltså göra: Tjejvasan (30km), Lidingöloppet, tjej varianten (10km), Tjejvättern (100km) och Vansbro tjejsim (1km), puh jag måste träna hårt men jag är sååå himla taggad och om jag genomför det så wow, then I'll be proud of myself.

 

Better your best part 2

Började dagen med att skippa en föreläsning om droger för att istället gå till Espresso House och plugga med Hedvig och Evelina. Vad mer då? Jag har slagit tre nya löpar rekord idag. Först fastest km (5.22) och sen fastest mile (engelsk mile då inte en svensk mil, 8.44) ooooch det största - 5 km under 30 min och dessutom i terräng. Jag sprang och sprang utan att stanna en enda gång, and honestly I'm very proud of myself. Jag stannar alltid minst en gång för att gå och vila lite, but not this time.

Nej nu ska jag plugga lite, later ladies. xx 

New in: träningströjor

Idag har jag lyckats handla lite med mamma och jobba några timmar. Jag kom hem med två nya träningströjor från intersport. 

Nu ska jag fortsätta kolla på pretty little liars och förbereda mig tills Elias kommer imorgon yay, I've missed him. 

PS - det blev en kånken ladies. 

 

Better your best

Att gå har aldrig riktigt vart min grej, jag har alltid tyckt att det går för långsamt. Så när det är min tur att "gå ut med hunden" så springer jag nog hellre. Jag slog två nya personliga rekord, snabbast km och snabbast mile, vilket jag är väldigt stolt över - så applåder till mig. Mitt i löpturen ville hunden help plötsligt inte och började då istället att bråka - så det blev en kort runda. 

PS syster Alex har kommit hem från 28 dagar i Japan, wihoo, hoppas alla läst om hennes resa HÄR