sofiawigren

Kategori: Fitness

Fia testat: FMTK

Med andra ord - Försvarsmaktens träningsklubb. 

Det är alltså en app med massa pass, program och utmaningar (både med kondition, rörlighet och styrka). Först och främst måste jag säga att de GROVT överskattar tid för pass. Jag gjorde ett som skulle ta 40 min enligt dem men det tog 17 min för mig. Stod att de skulle var jobbigt men det var relativt lugnt. MEN JAG GILLAR DET. Man har inte så koll på tiden så passet blir lättare i sig, man tar sig igenom en övning i taget. 

I give it a 7.8/10

Om någon av er använder appen - lägg gärna till mig, vill ha lite competition. 

 

Fys med squad nr 2

Älskar när föräldrarna till barn hänger på, blir så himla kul då. Synd bara att jag missar på söndag pga släktkalas! Men hörrni! Idag klippte jag mig och det blev så himla bra, fler bilder kommer alldeles strax I promise. 

Motivationen är tillbaka

Jag har vart så duktig att träna nu de senaste dagarna. Sedan jag stukade foten förra året så har jag inte riktigt tränat så som jag skulle vilja göra. Det blir träning varje dag nu från i söndags till på torsdag. Idag gymmade jag med Evelina, blev lite styrka osv, inget speciellt. Fast jag fick äntligen testa dem här repen ni vet? Haha, alltid velat, aldrig haft chansen.

PS. Idag är det en vecka till min födelsedag wihoo! Och imorgon klipper jag mig...

 

Saturday workout

Nu när säsongen är över så har G1 fys träning två dagar i veckan. Idag sprang vi 4.3 km runt djulö, intervaller och avslutade med lite styrka och stretching. Det är så himla kul att springa med andra! Önskar att jag kunde göra det oftare. Hur fint är det inte i skogen? Vi trotsade vädret - det regnade och var allmänt grått. 

Saturday workout

Om ni inte har testat Kayla Itsine's workouts ännu så måste ni göra det. Jag må vara ganska otränad för tillfället men dem här är nog jobbiga för alla. Lyckades få in två träningar den här veckan och hoppas på en tredje imorgon, måste verkligen komma igång igen. Mitt gymkort går dessutom ut nästa vecka så jag får använda den innan det är försent haha. 

Fredagsfys

Ett box pass och ett yoga pass. Riktigt kul med box att få slå allt vad man har, önskade att det vore lite jobbigare och längre annars var det bra. En tant fes på mig på yogan, c'est la vie. 

 

Sunday

Efter en helg fylld med chips, ostbågar, glass, pizza och pasta så var en till löparrunda nödvändig. 

Dessutom nytt PB! (inte riktigt men för den här klockan är det).

På tisdag ska jag boka en resa och spela in en Romeo och Julia scen i en lekpark (inte ofta kameran används till att filma!). Jag mår toppen. 

Tidig löparrunda

Efter 5,8 km morgon löparrunda med is och snö och grus större än mig själv så var det bara att åka till ishallen. 

Tagga melodifestival ikväll wihoo, heja Frans och/eller Wiktoria och/eller Oscar Zia. 

Girlpower i form av tjejvasan

VI GJORDE DET!! Alltså de sista 4 km tvivlade jag på riktigt om jag skulle klara det men jag gjorde det och jag är så himla stolt över mig själv för det. Jag kom in efter 3 timmar och 27 minuter vilket inte alls är dåligt tycker jag, för mig i alla fall. Men jag måste säga - aldrig igen. Det här var once in a lifetime och nu har jag gjort det. Fick skavsår efter ca 7 km (bara 23 kvar ju..) men jag körde på. 

Pre race selfie. 

In action. 

Vänster - precis passerat mållinjen, lättnad till 100%. Höger - innan loppet, typisk bild en stolt förälder tar. 

Förberedelser

Körde 11.3 km med madre och Alex, tänkte köra ännu mer men fötterna sa ifrån, får nämligen fortfarande skoskav eftersom skorna är relativt nya. Ångrar en aning att jag inte tog med mig kameran för det var så himla fint där uppe men mobilen fick duga. 

En vecka kvar...

...till Tjejvasan! Är jag taggad eller redo? Nooooo. 

Åkte idag men allt gick skit och bilden är en screenshot från en video från gopron när jag klagade och tyckte synd om mig själv, ganska rolig video om jag får säga det själv. Fattar inte varför det alltid är bakhalt för mig? Får inget fäste what so ever och det suger. 

Ja så ser jag ut när jag åker skidor. 

Dryga 6 km senare

Lyckades ta mig från skolan 4 timmar tidigare än beräknat, kom för en gångs skull hem skapligt tidigt så jag tog hunden i handen för att springa lite i solen. Han var så himla glad över vädret och jag met, visserligen är det kallt men det är vinstilla och strålande sol så jag gnäller inte. Man lär sig att uppskatta dagsljuset när man åker till skolan när det är mörkt och kommer hem mörkt och har gjort så i flera månader. Sorgligt men så är det. Löpningen tog lite på foten och jag känner att den inte är 100% ännu men jag ser det lite som sk rehabilitering. 

Fråga mig inte om bilderna. Om ni vill följa mig på snapchat så heter jag sofiawigren där. 

Morgonrunda

Inte sprungit på flera månader, och det märks verkligen haha, vad hände med min kondition?? Gone, bye. Började lite lätt med 4.5 km. 

 

Just nu

Sitter i ishallen och försöker bli klar med en närläsning samtidigt som jag ska vara ute på isen och hjälpa nybörjarna om ca 20 minuter. Känts som jag gjort allt jag kunde idag men ändå är klockan så mycket och jag hinner med så lite. Jag har hunnit gymma med mamma och läst lite ur vår engelska bok. Det är typ allt. 

Även testat nya nocco smaken hallon - vad tycker ni om den? Smakade blä men jag är nog inte rätt person att fråga. Gillar inte energi drycker eller liknande, varför köpte jag den? Vet ej.

3 workout songs

Var på gymmet igår och sitter just nu i skolan med världens träningsvärk och väntar på att min psykologi lektion ska starta.