sofiawigren

Kategori: Barcelona 2016

Barcelona Vlog

Jag ansträngde mig inte fullt så mycket som jag kanske hoppats på men jag bestämde mig för att klippa ihop det jag hade i alla fall. Här är den i alla fall! 

Barcelona day 4

Det här är tredje gången jag skriver det här inlägget okej, den verkar aldrig komma upp och hamnar aldrig i utkastet. Jag borde nog sova men måste verkligen fixa den här en snabbis innan alla England inlägg kommer upp. 

Så här kommer alltså resten av bilderna från Barcelona resan. Först av allt - churros är inte gott, TYVÄRR alltså jag hade så höga förväntningar som bara krossades. Annars den dagen gick vi till havet och till den oh so famous marknaden. Vi köpte ingenting men det var kul att bara titta lite på allt som såldes. Blev lite ledsen när jag såg en skinnad, hel bebis gris ligga på vågen...

Men eftersom Barcelona resan är slut nu så ska jag försöka samla alla intryck till en konkret sammanfattning. Jag tyckte om Barcelona väldigt mycket och skulle nog bäst beskriva den som en blandning av Bangkok (tempot, trafiken, mängderna med folk) och Rom (byggnaderna och allmänt hur det såg ut). Men om du letar efter en avkopplande semester så är nog Barcelona inte rätt ställe för man måste konstant hålla stenhårt i alla sina väskor pga alla ficktjuvar.

 

 

Vego mat i Barcelona

Fört och främst så ska Barcelona vara känd för sin vego mat, men enligt min erfarenhet så är det inte riktigt sant. Visst finns det restauranger som enbart erbjuder vegan/vegetarisk mat men det har väl alla storstäder, eller? Eftersom jag reste med 3 köttätare så blev det mest vanliga restauranger och jag måste säga att utav dem har jag bara sett en vegetarisk rätt som huvudrätt. Annars får man klara sig på förrätter och efterrätter. 

Första helt vegetariska restaurangen heter Vegetalia och ligger i centrala Barcelona, inte allt för långt ifrån havet. Jag beställde en burgare gjord på seitan och tempe och den var sååå god, om ni äter där måste ni testa den. Det är nog den näst bästa vego burgaren jag någonsin testat (slår inte Phils burgers halloumi burgare). Men dem har allt från klassisk paella till thai curry och fajitas. Restaurangen är ganska inriktad på att vara nyttig och hälsosam.

Den andra helt vegetariska (det stod att den var helt vegetarisk men tror egentligen den är helt vegansk, hittade inget icke veganskt) heter Bar Celoreta och ligger lite närmare havet än den andra restaurangen. Lite mer 'hip' än den andra men gott var det!

 

Om ni åh andra sidan är ute med någon eller några som äter kött så finns det ett ställe som kan göra båda parterna nöjda. Den heter Safra 18 och ligger på ett hörn bland smågatorna. Jag tog en pasta med kokos, soltorkade tomater och pumpa. Det låter inte som en särskilt bra kombo men den var riktigt god! 

Barcelona day 3

Här kommer gårdagens inlägg, skulle bloggat igår kväll men kom in i en nattlig diskussion om kräftor som pensionssparar och bananer som åker bil med Katja och mamma. Nejmen jag har faktiskt shoppat ganska friskt! En jacka, smycken, klänningen som syns på bilderna (från Brandy Melville) m.m. Vi äter mat hela tiden haha, men jag ska berätta för er om Barcelonas vego mat och utbud. Resan börjar närma sig sitt slut och vi vill bara förlänga den med en vecka eller två. 

Barcelona day 2

Vi gick runt lite i gothic kvarteret i Barcelona och hamnade på en all vegetarian restaurant, som en dream come true. Men jag kommer blogga om den i ett separat inlägg senare. Jag ska bli bättre på att ta bilder på mig själv och mina outfits så ska ni få se! Gissa vem som hade klackar på sig hela kvällen idag förresten? Jag - för första gången. 

Gaudi museum

Vi gjorde vår första av två kulturella besök här i Barcelona. Vi gick alltså till kyrkan (sagrada familia) som Gaudi (dels) byggde i slutet av 1800-talet. Snacka om att vara före sin tid, man kan ju tycka att det är modernt än idag. Ser ni i allra sista bilden hur ljuset från de färgade glasen blir? Tyvärr var en del avstäng för dem byggde om eller något men det var ändå sevärt. 

 

Barcelona day 1

Vi landade vid 7 på kvällen och åkte mer eller mindre direkt till hotellet, vi bor på catalunya plaza. Vårt rum är så himla pampigt och maffigt, högt i tak och världens största dörrar med gamla väggmålningar och allt. Vi gick rund halva Barcelona innan vi hittade två restauranger som vi blev tipsade om (båda var det kö till) så vi väntade, vilket betydde att vi inte satte oss ner först strax efter 11. Men det var mysigt. 

Upp