sofiawigren

Kategori: Allmänt

White Christmas

Jag och min familj spenderade julen i Sälen, det blir så mycket mysigare när det är massvis med snö. Tror det var rekord på flera år hur mycket snö som kom! Julafton spenderades bara med min familj, ingen släkt eller så, det var i och för sig väldigt skönt det också, väldigt lugnt. Jag var i och för sig bara där några dagar, jag åkte hem igår kväll för att spendera nyår här (eller snarare, i Linköping). Vi får se vad planerna blir! Väl i Sälen gjorde vi inte allt för mycket (det är ju lov trots allt) förutom att äta och gå på några enstaka promenader. Kollade även på Solsidan på bio (kan rekommendera, den var väldigt rolig!). Ska se The Last Jedi ikväll med David och Alex, får återkomma med hur den var. 

London Recap

Det var så mysigt att spendera början av julen tillsammans med David i London! Vi gick bl.a. längst Oxford Street för lite julshopping och firade ett väldigt försenat 6-månader. Vi gick till Disney Store och jag ville ha ALLT (inga prinsessklänningar fanns dock i min storlek, synd). 

Bild på en fin pojkvän med väldigt långa ögonfransar (hur orättvist??) och en väldigt gosig björn vid namn Kalle. Fyllde David nyss 12 eller 21? Ser liten ut. 

Kan spendera timmar i en book-shop, så mysigt. 

 

Gift Idea; Scrapbook

Igår fyllde David 21 år och en present var en scrapbook. Jag har ingen aning om varför jag aldrig gjort det här förut för det var SÅ KUL?? Var kul att gå igenom alla bilder och pyssla. Liksom, handen på hjärtat, när har man senast skrivit ut bilder att ha i hand? Kan utan tvekan rekommendera det + så gillade han den, win-win. Det behövs inte så mycket egentligen förutom fantasi (bli inte överväldigad med hur andra på pinterests scrapbooks ser ut, man är inte gud). Tänka sig att på tisdag åker han och jag hem till Sverige från samma flygplats där vi först träffades och vi ska garanterat äta på restaurangen där jag först såg honom. Det ska ändå bli skönt att komma hem till min familj igen, trots att det 'bara' var ca en månad sen jag sist var hemma, men då var jag sjuk och tråkig. 

Christmas in London

En måndag som denna mötte jag upp Evelina medan David var på uni. Vi gick runt, fikade och lunchade. Läs mer nedan <3

Förresten, fatta att det är julafton nästa vecka?? HUR SJUKT? Jag har inte ens köpt julklappar till mig själv ju...

Vi hittade världens minsta men mysigaste svenska fik som heter Bageriet, alla pratade svenska och det fanns glögg, wienerbröd, lussebullar, kanelbullar, loka, julmust osv osv... Det ligger på en liten sidogata på Regent Street och kan varmt rekommendera det! Längtar förövrigt hem till Felix frysta kanelbullar nu. 

Lunch på Wagamama för att testa deras nya veganska och vegetariska meny! Tummen upp för god pad thai och handtorkare i varje badrum så att man kan frentilt torka sina genomblöta converse och strumpor efter allt slask i London :))) 

Men det blev en mysig dag!

Andra advent

Efter en väldigt hetsig finals week så är jag officiellt klar med första terminen av uni (hur sjukt??) ! Tänkte skriva ett inlägg av hur första terminen vart, vad jag gjort och tyckte osv. 

I alla fall, jag hade (bara) tre slutprov och alla gick relativt bra, så det känns skönt. Ska fokusera på att försöka få plugga utomlands nästa år och skicka lite ansöktningar till sommarjobb/praktikplatser och läsa massa böcker nu när jag är ledig tills nästa år. 

P.g.a. att UK aldrig är förberedda för möjligheten av snö så blev det naturligtvis väldiga förseningar när jag skulle flyga till London igår. Det kom t.ex. ett fordon för de-icing som var tom... Men, kom till slut fram. 

Jag och David vaknade upp till att det snöade och vad gör man då om man inte går till parken bredvid för att kolla på hundar som leker i snön och britter som åker pulka i lerbackar? Kan dock inflika att jag var övertygad om att det inte skulle snöa i London så det enda som jag har med mig är Converse... 

SER INTE DETTA FÖRST NÄSTA ÅR!!! Har inte haft vinterlov fria från plugg sedan jag gick ut 9an... wow? 

1 December

Det är ääääntligen december och terminen är snart slut, jag har bara en vecka kvar av plugg och exams innan jag får ledigt resten av året! Vet inte ens vad jag ska göra med så mycket fritid... får läsa och träna mycket helt enkelt. 

Men min gårdag bestod till en början av ett berg av bananpannkakor (recept finns på bloggen), kaffe och årets julkalender. Yes, jag har bestämt mig att kolla på heeela julkalendern i år. Jag kommer faktiskt inte ihåg sist jag kollade på hela, det måste vart flera år sedan. 

Vid lunch försökte jag springa med betoning på försökte. Det har nämligen snöat i Aberdeen för någon dag sedan och snön har smält men lämnat flera partier av is... vilket ingen har grusat eller saltat så det gick inte att springa utan att stanna efter 10 meter. Jag gav istället upp och fick nöja mig med en bild från hissen, fint. 

Avslutade dagen med pizza och vin hos Ida. Det blir nog sista gången innan exams så vi var tvungna att passa på. Dessutom har Idas bankkort blivit svalt av en ATM, så pizza kändes passande. Tacksamt med svenskar som har swish. 

Triathlon Christmas Dinner

Igår hade triathlon-klubben sin årliga christmas dinner, den här gången på en restaurang specialanpassat för alla oss veganer i klubben (ca 4-5 st)! Åt en helt okej veganpizza med 'ost' baserat på kokosolja. Tydligen firar man jul här med (aningen fula) christmas sweaters, dåliga skämt och crackers fyllda med grodor och papperskronor. Jag och Marielle spenderade kvällen med att försöka få våra grodor att hoppa in i varandras glas (vi var dem enda som hade turen att få grodor). Jag vann. Det var i alla fall en mysig paus från allt plugg till exams nästa vecka... 6 dagar kvar hörrni.  

Back in UK

Kom precis 'hem' (vad är mitt hem???) igen till Aberdeen efter en vecka i Sverige! Ska dränka mig själv i plugg i 13 dagar till innan jag får sätta mig på ett plan till London för att träffa David. Men det gör inget för om ca 5 dagar är det december och då får man börja kolla på julkalendern, wiiieee. Importerade även remouladsås och kaviar från Sverige för att överleva i tre veckor till innan jag kommer hem, det underlättar när UK säljer veganska fiskpinnar. Rant over - back to studying. Ciao. 

23rd of November

Två sista bilderna innan: 1) allt snö regnade bort och 2) döden kom och gjorde mig sjuk. Jag vet inte riktigt vad som hände men jag spydde, fick feber och tappade aptiten helt. Åt jag för mycket lussebullsdeg? Var det Sveriges sätt att välkomna mig? Smittade någon mig på flygplatsen? Men - sist jag bloggade så var jag definitivt inte i Sverige, vilket jag är nu! Åker tillbaka på söndag för att stanna två veckor i Aberdeen innan jag åker till London en vecka och slutligen hem igen till Sverige innan jul. Blir så förvirrad när jag skriver 'hem', vet fortfarande inte vad det innebär. Sitter för tillfället och pluggar business, har tappat ca 2.5 dagar av plugg nu när jag vart sjuk så jag måste step it up. So long. x 

King's Aquathlon

Äntligen lades bilderna upp från vårat aquathlon i början på november! Så.. hur var det? Hur gick det?

Jag valde den korta distansen - 400m simning och 5km springa. Som jag tidigare nämnt så var det mitt första riktiga aquathlon så jag hade absolut ingen aning om vad jag kunde förvänta mig eller hur jag skulle må att springa direkt efter att ha simmat. Simningen var jobbig, kan berott på att vi inte fick värma upp så det var bara att slänga sig i och hoppas att man inte skulle drunkna halvvägs (vart var livvakterna ??? inte där i alla fall ???). I alla fall, efter 100m hade jag accepterat ödet att jag förmodligen hade rätt och att jag skulle drunkna. Man kan nämligen inte andas under vatten. Chockad, besviken, förrådd. Men tänkte att det vore olyckligt, plus David var där så det vore pinsamt om han behövde hämta mig på botten. 10 minuter senare började jag mina 5km och dem kändes ovanligt bra, blev nästan misstänksam. Mitt mål var att klara det under 45 minuter och jag gjorde det på 42 minuter, så jag är definitivt nöjd. Men nästa gång ska jag göra det under 40 (alternativt den långa distansen om jag är dum nog). 

Finally, the photos from our aquathlon in the beginning of November has been uploaded! So.. how was it? How did it go?

I chose the short distance - 400m swimming and 5km running. As I've mentioned before this was my first real aquathlon so I had absolutely no idea what to expect or how I would feel running straight after swimming. The swim was tough, could have been because we never got the chance to warm up in the pool so it was basically just diving in and hoping that you wouldn't drown halfway (where were the lifeguards ??? no one was there ???). Anyhow, after about 100m I accepted my faith and realized that I was probably right and would definitely drown. Turns out you can't breathe underwater. Shocked, disappointed, betrayed. But I also thought that it would be sad, plus David was there so it would have been awkward if he had to pick me up from the bottom of the pool. 10 minutes later I began running my 5km and it felt unusually good, I was almost suspicious. My goal was to make it under 45 minutes and I did it in 42 minutes, so I am definitely pleased. But next time I want to do it under 40 minutes (or possibly the long distance if I'm stupid enough). 

Snaps from Scotland

Uni by night...

En oplanerad pub-lunch (snack?) mitt i veckan med Ida. Vi var sugna på subway men missade stängningstiden med exakt 10 minuter :))) typiskt. 

An unplanned pub lunch (snack?) in the middle of the week with Ida. We were craving Subway but they closed exactly 10 minutes before we got there :))) typical.

En bild från aquathlon + sushidejt och GoT med David som kom över en vecka. Han åkte igår och istället kom Alex, men saknar honom redan. 

A photo from the aquathlon + sushi date and GoT with David that came over for a week. He left yesterday and Alex arrived instead, but I miss him already. 

Ännu en pub dejt (bless). Samma ställe som vi var på första gången han kom över (och samma mat). Kollar på honom som han kollar på sina pommes. Han är speciell. 

Another pub date (bless). Same place as the first time he came over (and same food). I look at him the same way he looks at his fries. He's special. 

PARNET IN CRIME aka sis kom äntligen och hälsade på (väntar fortfarande på att mina föräldrar ska komma). Vi startade morgonen med att springa längst stranden, ville visa henne havet (det bästa med Aberdeen in my opinion). Hon är nämligen på 'träningsläger' här. Fick höra igår att maten är god "men det känns så nyttigt...". Suck. 

PARTNER IN CRIME aka sis finally came to visit (still waiting for my parents to come over). We started the morning off with a run along the beach, I wanted to show her the ocean (the best part of Aberdeen in my opinion). She is on a so-called 'training camp' here. Yesterday she told me that the food I make is good "but it feels so healthy...". Sigh. 

Oh and I cut my hair. Looking like a bad bitch (kinda) (sorry mum). 

Autumn Essentials

Mina autumn essentials är naturligtvis en basic kappa, tjocka stickade tröjor, massa varma beanies och självklart mörka färger såsom vinrött, grått, svart och mörkgrönt. Om det är något jag skulle investera i till våren så är det lätt en kappa och ett par snygga svarta boots (båda två djurfria!). Har bl.a. sett att Vagabond har i år igen kommit ut med en djurfri sko-kollektion, tycker fler ska anamma det initiativet! Johnells har också mängder av mode för alla årstider och det är också de som jag skriver detta inlägg tillsammans med (jag skojar inte, dem har till och med en "Sommar Året Om”-kategori), framförallt massa höstnyheter från olika varumärken. Ni kan hitta vart närmaste Johnells-butik finns HÄR

Till våren vill jag fortsätta vara inlindad i stora halsdukar och drunkna i stora tröjor och kappor, men med ljusare färger för att förbereda inför sommaren. Vill så fort som möjligt kunna använda min jeansjacka igen! Det har faktiskt redan blivit mycket kallare här i Aberdeen på nolltid att jag redan tagit fram min vinterjacka… Eller som min lecturer sa, det märks att det är vinter när regnet blir kallare. Han ljög inte.  

 

Kappa / Röd stickad / Svart stickad / Svart beanie / Grå beanie 

 

 

 

Banana Pancake Recipe

Här kommer världens enklaste (och beprövade) recept på bananpannkakor:

1. Mixa 1.5-2 mosade bananer med 2 ägg (chiaägg eller linfröägg kan funka för veganskt recept), kanel och 2-3 msk havregryn.

2. Stek i olja (godast är kokosolja).

Sa ju att det var enkelt. Jag brukar äta mina toppade med jordnötssmör, lönnsirap och frukt/bär. David fick mig att äta bananpannkakor (vet inte varför jag inte gjorde det innan???), sen dess har mina söndag morgnar och post-workout frukostar blivit mycket bättre. Återkommer efter jag prövat huruvida receptet funkar att veganisera!

English translation below

Here is the easiest banana pancake recipes in the world (I've tried them, trust me):

1. Mix 1,5-2 bananas with 2 eggs (chia-egg är flaxseed-egg can work for a vegan recipe), cinnamon and 2-3 tbs oats.

2. Fry on medium-heat in oil (coconut oil is to prefer)

Told you it was simple. I usually eat mine topped with peanut butter, maple syrup and fruit/berries. I didn't eat banana pancakes until I met David (not sure why I didn't do it before???), since then my Sunday mornings and post-workout breakfasts have been much better. I'll come back after I've tried to veganize it!

Weekly Plans

Race Day på lördag! Jag ska alltså göra mitt första riktiga aquathlon här i Aberdeen vilket består av (tog den korta distansen eftersom jag är nybörjare trots allt) 400m simning och 5km springa. Jag kan säga att jag är mer redo än jag trodde att jag skulle vara och konstigt nog är jag även mer förberedd för simningen än att springa, trots att jag sprungit i flera år men bara simmat sen början på september. Möjligen för att jag tycker det är roligare.

- Bäst av allt: David kommer på lördag! Får spendera en hel vecka med honom när han kommer över på sin reading week. Helt klart veckans höjdpunkt. 

- Pre-race potato party! Kvällen innan aquathlon ska triathlonklubben äta bakade potatisar "so you can all race super fast". Science. 

- Triathlon Team Photo! Har väntat på det här väldigt länge för jag vill nämligen skriva ett helt blogginlägg om hur det går och allt relaterat till triathlon, MEN jag vill ha just den här bilden i inlägget så det kan komma snart... 

- Ska klippa mig! Jag var så nöjd sist jag klippte mig (i slutet av maj), det kändes som axellångthår + lockigt, blont hår var MIG. Men nu är mitt hår tillbaka till hur det var innan vilket är tråkigt och.. meh. Kan visa resultatet senare i veckan! Får lite på en ny frisör här i Aberdeen, håller tummarna. 

English translation below

- Race Day on Saturday! I am competing in my first real aquathlon here in Aberdeen which consists of (chose the short distance since I'm a beginner after all) 400m swimming and a 5k run. I can admit that I am more prepared and ready than I thought I'd but weirdly enough I'm more prepared for the swim than the run although I've been running for years while only swimming for two months. Perhaps because it's more fun.

- Best of all: David's coming on Sunday! I get to spend an entire week with him when he's coming over over his reading week. By far this week's highlight.

- Pre-race potato party! The night before the aquathlon AUtri is eating baked potatoes "so you can run really fast". Science.

- Triathlon Team Photo! I've been waiting for this a long time since I've planned to write an entire blogpost about how it's going and everything else related to triathlon, BUT I want this specific photo in the post so you can expect that here soon...

- Getting a haircut! I was really pleased the last time I got it cut (end of May), it felt like shoulder length + blonde hair was ME. But now my hair is back to how it was before which is boring and... meh. I can show you the results in the end of the week! I have to trust a new hairdresser here in Aberdeen, hoping for the best.

Happy Halloween!

Hade inte planerat att fira Halloween men hängde tillslut med Amelia och Marielle till Igors flat party (hans första). Jag hade heller inte tänkt klä ut mig (har aldrig gjort det) men Marielle som gick som Bellatrix Lestrange från Harry Potter hade en morph suite över som hon inte behövde, den tog jag istället. Oklart vad man skulle vara, möjligen en Mafioso eller Jack från A Nightmare Before Christmas. Amelia var 'Wheres Waldo?' eller 'Hitta Hugo' på svenska. Vi gick vidare till ett annat flat party, och ännu ett ställe... Sen gav jag upp eftersom jag skulle träffa en tjej från triathlon klubben som skulle lära mig cykla med en tt-cykel kl 9 på morgonen (vilket hon gjorde). Vi är nämligen dem enda i klubben med tt-cyklar, resten har landsvägscyklar. Mer om triathlon-update senare! Kram. 

English translation below.

I didn't plan to celebrate Halloween but I ended up going to Igors flat party (his first) with Amelia and Marielle. I didn't plan to get dressed up either but Marielle who dressed up as Bellatrix Lestrange from Harry Potter had a morph suite to spare, which I grabbed instead. I'm not sure what I was suppose to be dressed up as, possibly a Mafioso or Jack from A Nightmare Before Christmas. Amelia was "Where's Waldo". We moved on to another flat party and another one... Then I gave up and went home because the morning after I was meeting a girl from the triathlon club to have beginners lesson in how to ride a tt bike. We are the only ones witin the club who has tt-bikes, the rest has road bikes. More about triahtlon later! x