sofiawigren

Cauliflower mash and vegan stew

Provade att göra blomkålsmos för några veckor sedan med David och den blev helt okej, men alldeles för mycket vitlök. Grejen är att man kan inte ha i för mycket smaksättning i det för att då smakar det bara som det man kryddat. Men den är sååå fluffig och god! Som vanligt höftade jag med ingredienserna men ska försöka få ihop ett recept:

Blomkålsmos (3 personer)

Koka ett helt blomkålshuvud relativt länge, det ska ändå mosas. Släng in det i en mixer tillsammans med olivolja/mjölkfritt smör och osötad mandelmjölk (jag hade i ca 3 msk men testa dig fram, beror på mixern också). Mixa tills det är helt slätt och krydda efteråt i en separat skål (dvs inte i mixern, blir kladdigt). Jag hade i salt, peppar, vitlökskrydda och oregano!

Vegansk gryta (4 personer)

Det här är en variation på grytan som redan är uppe på bloggen (googla bara!) fast den här gången hade jag i sesamstekt vitkål, pintobönor, spenat, morötter, kokosmjölk, krossade tomater och kryddade med gurkmeja, cayennepeppar, paprika, garam masala (lite), salt och en buljongtärning!

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas