sofiawigren

First days of Scottish Uni

Nu har jag ÄNTLIGEN flyttat in i min 20 kvadratmeter lilla studio här i Aberdeen. Här kommer ett långt inlägg i ett försök att berätta vad som hunnits med:

I fredags åkte jag och David tåg till Köpenhamn för att sedan flyga till Aberdeen. Det går alltså inga direktflyg från Sverige till Aberdeen... MEN jag var desto gladare, hade inte sett David på 10 dagar som precis gjort sin först Ironman (kunde inte vara stoltare). 

Vi anlände sent på kvällen så det var bara att checka in på hotellet, beställa rumsservice och en flaska vin. Vi (jag) var helt slut efter att ha släpat min 23 kgs baggage plus två till väskor... 

Här äts sötpotatisburgare med sötpotatis fries pga sötpotatis är livet. 

Här är en sneakpeak på mitt boende från lördag förmiddag när vi precis fick nyckeln. Ska visa er hela så fort jag fixat lite till (ska bla köpa badrumsmatta och fairy lights...). Vet inte hur jag skulle kunnat flytta utan hjälp såhär i efterhand. 

Det här var välkomstpaketet som stod utanför dörren... Tror dem försöker döda oss. Icke-vegetarisk snabb-pasta fick slängas. 

1. Post-flytt pubkäk på ett nytt favoritställe. 2. Från bussen efter jag precis lämnat David på flygplatsen och regnet öste ner. 

Söndagen bestod av lite sightseeing i form av universitetet, det gigantiska sports village, havet och givetvis, - alla otaliga kyrkogårdar. 

1. Försenad inflyttningspizza feat. brist på vinglas. 2. Hittade gifflar på IKEA här, jag är räddad. Jag kommer klara mig i fyra år nu. 

Tisdag - sports fayre. Jag anmälde mig för triathlon och gjorde mitt bästa köp på länge. Ska leva i denna hoodie i fyra år. Var så avundsjuk på Davids UCL tröja som han kunde gå runt och flasha med i Sverige, men nu är vi lika. 

Efter att ha ofrivilligt lämnat David på flygplatsen gick jag och Ida till ett Pub Quiz i tron om att vara sociala. Ida är alltså en tjej från Katrineholm som också pluggat på IB (fast i Linköping, som David) och som också ska plugga Business Management här och som bor i byggnaden bredvid (jag vet, finns mer till den historien för det blir bara sjukare och sjukare) och vi klickade ganska fort. Skönt att inte behöva vara ensam! Pub Quizen var i alla fall ett misstag. Top 5 fick pris och vi kom på 6e plats med en halv poängs skillnad... Ovärt med tanke på att vi väntade i 2.5 timmar. 

Efter det skyndade vi ner till centrum för att gå på bio (gratis för freshers!!). Vi såg Spiderman: the homecoming, den var väldigt bra men hade ett oavklarat avslut tyvärr. Lärde oss att om man beställer en cola så får man en liter...

Gick hem sent på natten i en helt tom stad. Idag laddar vi om för societies fayre, ev. ett veganskt knytkalas (om man orkar handla, kan knappt mata mig själv) och triathlon taster session.

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas