sofiawigren

What friends are for

Nej, vi festar inte bara. Hedvig var på en tinderdejt med nån svensk här i Barcelona så självklart satt vi (i hemlighet) ett bord bort för att kunna både spionera och lyssna på dem. Stöd helt enkelt. Dem råkade även ha världens godaste avo toast (om jag ändå kom ihåg vad stället hette??). Jag har massa inlägg kvar att lägga upp som jag inte hunnit med! Har även köpt världens finaste väska för alldeles för mycket pengar som jag måste visa upp! 

Brunch all day tapas

Jag och mina 7 tjejkompisar landade i Barcelona vid sju tiden och efter ett uppdelat race (tåg vs buss) hittade vi med nöd och näppe till lägenheten. Vid 11-tiden hittade vi världens minsta men mysigaste tapas restaurang som erbjöd brunch dygnet runt. Vi beställde in massa smårätter som kale chips, carrot cake våfflor och nachos - sjukt gott! Jag och 6 tjejer avslutade natten med ett besök till Opium, sjukt kul med massa dans i alldeles för svåra klackar. Var även snygg nog att bli inbjuden till VIP bord av några andra svenskar, det du. Tydligen såg jag svensk ut (?). 

PS. Ser ni att jag klippt mig!! Visar bättre bilder senare x. 

Osäker på vad jag gör med munnen, men jag bjuder på det. 

Snabba spegelselfies - klänningen är från bikbok och skorna från boohoo. 

Post-IB thoughts

JAG ÄR KLAR MED IB. Det hände faktiskt i måndags men jag har medvetet hållt mig upptagen för att inte hamnan i ett träsk av ångest från att gå till 100 till 0. Man vet inte riktigt vad man ska göra efter att ha spenderat mer eller mindre varenda dag de senaste tre åren pluggandes, speciellt de sista året. Kommer liksom ihåg på nyår när jag började plugga igen 1 på natten, en timme efter tolvslaget. Man hade alltid nånting att göra och alltid ångesten av att man konstant bör plugga så varje gång man gjorde nånting annat så mådde man inte prima. Det första jag gjorde idag var att ta sovmorgon (för första gången på året) för jag har sovit så sjukt dåligt de senaste veckorna, jag vaknar alldeles för tidigt och har svårt att somna om. SÅ - om man inte håller sig upptagen så kommer man få panik och sitta och glo i en vägg i några timmar. 

Hursomhelst, i tisdags slutade officiellt alla IB elever och vi fikade, planerade för studenten och lämnade tillbaka alla böcker och datorer och grejer. Vi fortsatte därifrån till en uteservering med några kompisar och snackade skit. Nu är det bara att nervöst vänta på resultaten den 5 juli. 

IM DONE WITH THE IB. It actually happened this Monday but I have consciously been keeping myself busy to not end up in a so-called swamp of anxiety from crashing from 100 to 0. You never really know what to do after having spent more or less every single day for the past three years constantly studying, especially the last year. I remember this new years eve when I started studying again at 1 o clock at night, an hour into the new year. You sorta always had this feeling of guilt that you should constantly be studying and whenever you spent time doing anything else than studying you felt like shit. So the first thing I did today was to sleep in (for the first time this year) because I've been having some serious issues with sleep the past couple of weeks. SO - if you keep yourself busy you won't be panicking and sit and stare at a wall for hours.

Anyways, this Tuesday all IB students officially finished and we had some coffee, planned our graduation and returned all books and computers and stuff. Later we ended up at a café with some friends, just gossiping. Now all that is left is to wait for the results arriving July 5th.  

Våra försök på att återskapa the famous "were done with IB" pics. Det gick sådär. 

Avslutning med konståkningen

Säsongen må ha slutat för ett tag sen men idag hade vi avslutning på en loge utanför Katrineholm där barnen fick träffa får, hästar, hönst och kor. Barnen grillade korv och red häst, jag åh andra sidan grillade sojakorv och valde att inte rida häst, pga uppenbara anledningar. Passade på att slänga in lite vegan propaganda i besöked genom att kommentera när barnen klappade ett 1.5 månaders lamm att det är de dem äter en fredag kväll. Hungrig på lamb racks någon? Dem har redan blivit hjärntvättade sen födsel så jag tänkte att det var dags för dem att inse kopplingen mellan de söta djur de både klappar och äter. Föräldrarna (och min mamma inte minst) var inte så glad hahah. Jag sa inget osant så fight me parents. Var i alla fall sjukt kul att äntligen träffa lite folk efter all IB hets, att bara sitta ner och snacka skit och prata om killar (as per usual, hej Olivia). 

 

Sunshine

Tänkte bara skriva en liten uppdatering: just nu är exams i full gång och jag har avklarat 2 av 6 ämnen och i slutet av veckan kommer jag ha avklarat 4 av 6. Dvs, det är bara 12 dagar kvar tills jag får 'sommarlov' och kan andas ut, wihoo. Nu när det är så fint väder så är sitta inne och plugga det sista man vill göra så igår fick jag till ett patetiskt försök att plugga matte med balkongdörren öppen i hopp om att en solstråle skulle nå mig. C'est la vie. 

Upp