sofiawigren

Studentvecka Dag 6

Sista dagen innan studenten. Givetvis fixade vi flaket och började kort och gott med IB loggan och allas namn. Dock var det inte så genomtänkt då det blev brist på plats att skriva ungefär halvvägs in när hälften hade skrivit sitt namn.

Fortsättningsvis (och min personliga favorit) - voila. Förklaring: 7 är alltså det högsta i vårt betygssystem, motsvarande A. Men lite cringe att Sara impulsivt klottrade ner "mvh oskulderna".

Efter allt hårt jobb av att skriva mitt namn och kolla på när resterande klasskamrater fixade resten så åt jag alldeles för mycket tårtan. Bara dem som hade tagit med sig sked fick, jag åt ändå. Tårtan var gårdagens pris på avslutningsklassernas dag när vi vann bästa kostym! (101 dalmatiner och vår bästa mentor som Cruella, bifogar bild)

Vidare kommer idén rektorn och mentorerna var tvungen att ha ett krismöte om - The Fallen Tribues (The Hunger Games). Long story short: många börjar IB men få avslutar det. För att förtydliga så står det: "The Fallen Tributes: 64 walked in, 38 +/- 2 walked out. Alla med glada ansikten som är ikryssade är fd elever som slutat av diverse anledningar. Vi vill bara visa att inte många överlever.

Sist men inte minst: ett stort långfinger till UHR som förstört för många av oss. Om ni inte vet så ändrade dem hur dem konverterar våra IB betyg till det svenska systemet. Vårt maximum ligger på 45 poäng (0,2% får det världen över) så UHR trodde det var smart att vårt max ska vara samma som det svenska max (vilket hela 4% får). Dem jämförde alltså naturelevers resultat på högskoleprovet med IB elevers, vilket är åt helvete då IB är mycket mer än bara natur och går absolut inte att jämföra. Så tidigare var det 40 = 20 men nu höjde dem så att 44 = 20. Låt mig påminna att INGET universitet utomlands kräver 44 poäng, inte ens Oxford eller Camebridge. Men svenska universitet kan kräva 20. Med andra ord - det är numera svårare att komma in på Örebro universitet än Oxford. Tack UHR!

Innan vi var klara för dagen kladdade vi ner en dikt som ingen annan kommer förstå, men vad gör det om hundra år. Och juste - vår läskiga historielärares snaochat också. Han kommer förmodligen anmäla oss.

Sen blev det pizza. Väldigt glad.

Nu sitter jag på hotellrummet och gör minsta möjliga. Jag är väldigt taggad inför både imorgon och söndag, speciellt taggad att träffa big sis. Men för tillfället ska jag bara kolla på serier och äta sushi.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas