sofiawigren

You make me feel like I'm alive again

Länge sen sist men vi försöker igen: I söndags befann jag mig på Ullevi med Hedvig och Evelina för att se Coldplay för första gången. Tyvärr var vi där den dagen när det regnade och var allmänt riktigt kallt, så tiden innan Coldplay hade kommit ut på scenen var lite av ett helvete. Vi hade dock vart smarta nog och spenderat våra bästa 25 kr någonsin på ett par regnponchos. Tyvärr skyddade det inte mot kylan men vi blev i alla fall inte dyngsura. I alla fall (enough with the pity party), när dem väl kom ut på scenen så slutade det regna och resten var hur bra som helst. Tror alla i publiken var galet kära i Chris Martin, jag var i alla fall. Vi köade 'bara' i två timmar men fick ändå grymt bra platser kan jag tycka. Kan även kommentera att känslan under konserten är vad jag föreställer mig att ta LSD skulle kännas. Hursomhelst, dagen efter var det bara att sätta sig på första bästa tåg hem efter 3.5 timmars sömn för att gå på min första körlektion (11 juli gäller det)!

Vi började vistelsen i Göteborg med lunch på Vapiano. Tog en timme och en kvart men vad gör det om hundra år?

Fortsatte sedan för att köa i regnet. Vi hade köpt med oss allt man kan behöva: filtar, ostbågar, dricka och en powerbank. De mesta slängde vi innan vi kom förbi grindarna, lite slöseri kanske.

Petition att hitta denna tjej som photobombade oss förresten.

Avslutade natten med Max. Vad annars liksom?

Hideaway

Bilder från gårdagen när vi åkte till en strand vi hittade när vi var här för tre år sen. Det är inte lättaste vägen dit, så det är sällan mycket folk där. Eftersom det var söndag så var det dock ganska många spanjorer, men få turister. Jag lyckades att inte spy på vägen dit (eller tillbaka för den delen) - cred till mig.

 

Palma de Mallorca

Lite bilder från häromdagen när ni vara strosade runt och gjorde minsta möjliga. Vi bor i Port de Sollér, samma ställe som vi var på två år sedan och vi är här i 9 dagar. Det är som en studentpresent till mig och Alex! Känns som om jag har mängder med saker att göra när jag kommer hem (såsom körkort) så det är skönt att bara ta det lugnt nu innan.

Morning hike

Igår gick jag och mamma upp 6.30 för att gå till Deiá, beräknades ta 3 timmar men vi gick vilse ett ex antal gånger och fick klättra här och där så det tog aningen mer än tre timmar. 13 km, 3 timmar och 670 kalorier senare var vi framme vid en liten avlägsen strand. Nyttigt men näst intill livsfarligt i vissa bitar. Kände mig som en bergsget.

words to live by ft. me and my ass

Bebisbergsgetter!!

Sunset

Sitter för tillfället på vår balkong i Port de Soller och redigerar studentbilder (har extremt många, både från kameran och mobilen). Tänkte att innan jag lägger upp det så kan jag passa på att slänga upp ett snabbt inlägget med några fina bilder Katja och Barry tog på en promenad. Dem kom hit i fredags för att vara med på vår student på lördagen och åkte hem redan på måndagen eftersom vi skulle hit. Kortvarigt men alltid lika kul.

 

Studentvecka Dag 6

Sista dagen innan studenten. Givetvis fixade vi flaket och började kort och gott med IB loggan och allas namn. Dock var det inte så genomtänkt då det blev brist på plats att skriva ungefär halvvägs in när hälften hade skrivit sitt namn.

Fortsättningsvis (och min personliga favorit) - voila. Förklaring: 7 är alltså det högsta i vårt betygssystem, motsvarande A. Men lite cringe att Sara impulsivt klottrade ner "mvh oskulderna".

Efter allt hårt jobb av att skriva mitt namn och kolla på när resterande klasskamrater fixade resten så åt jag alldeles för mycket tårtan. Bara dem som hade tagit med sig sked fick, jag åt ändå. Tårtan var gårdagens pris på avslutningsklassernas dag när vi vann bästa kostym! (101 dalmatiner och vår bästa mentor som Cruella, bifogar bild)

Vidare kommer idén rektorn och mentorerna var tvungen att ha ett krismöte om - The Fallen Tribues (The Hunger Games). Long story short: många börjar IB men få avslutar det. För att förtydliga så står det: "The Fallen Tributes: 64 walked in, 38 +/- 2 walked out. Alla med glada ansikten som är ikryssade är fd elever som slutat av diverse anledningar. Vi vill bara visa att inte många överlever.

Sist men inte minst: ett stort långfinger till UHR som förstört för många av oss. Om ni inte vet så ändrade dem hur dem konverterar våra IB betyg till det svenska systemet. Vårt maximum ligger på 45 poäng (0,2% får det världen över) så UHR trodde det var smart att vårt max ska vara samma som det svenska max (vilket hela 4% får). Dem jämförde alltså naturelevers resultat på högskoleprovet med IB elevers, vilket är åt helvete då IB är mycket mer än bara natur och går absolut inte att jämföra. Så tidigare var det 40 = 20 men nu höjde dem så att 44 = 20. Låt mig påminna att INGET universitet utomlands kräver 44 poäng, inte ens Oxford eller Camebridge. Men svenska universitet kan kräva 20. Med andra ord - det är numera svårare att komma in på Örebro universitet än Oxford. Tack UHR!

Innan vi var klara för dagen kladdade vi ner en dikt som ingen annan kommer förstå, men vad gör det om hundra år. Och juste - vår läskiga historielärares snaochat också. Han kommer förmodligen anmäla oss.

Sen blev det pizza. Väldigt glad.

Nu sitter jag på hotellrummet och gör minsta möjliga. Jag är väldigt taggad inför både imorgon och söndag, speciellt taggad att träffa big sis. Men för tillfället ska jag bara kolla på serier och äta sushi.

Studentbilder

Imorgon tar jag studenten!! Tänkte då att det var lägligt att visa upp studentbilderna jag och Matilda tog förra veckan. Dem blev hundra gånger bättre än vad vi förväntat oss (vi hade ganska låga förväntningar). Men jag måste medge att jag inte är sjukligt taggad på studenten som så många andra. Kanske för att vi snart vart lediga i en månad ändå, eller för att det helt enkelt är svårt att fira studenten när man egentligen inte har någon aning om man har klarat det. Men nog med det är pity partyt - bilderna blev i alla fall fina.

Om någon undrar så beställde jag mössan från Crownstudent och min studentklänning (romper) är från Missguided.

 

Van Van Market Barcelona

Lyckligt snubblade vi förbi det här evenemanget på Facebook och tänkte att det är säkert värt en visit. Jag och Maria delade på en sjukt god veganburgare medan resten åt nachos. Som efterrätt delade vi fyra på två veganmunkar (blev så överraskad av deras vegansortiment!!). Fick lite festival-vibes av marknaden, hur mysigt som helst. PS. Tre bilder är lånade från deras fb sida och en från Evelina!

Stockholm i mitt hjärta

 

Klyschig rubrik, jag vet. Men jag är nyligen hemkommen från en helg i Stockholm där jag träffade Axel. Long story short: vi käkade, gick på Fotografiska, kollade på den bästa svenska film någonsin skapad (som tyvärr aldrig släpptes) och hälsade på hans katt Lennart (jag vet - vem döper en katt till Lennart?). Men, detta inlägg är faktiskt skrivet med med World Trade Center (WTC) som lägligt ligger i Stockholm. Kan då rekommendera att b.l.a. äta på mysiga Falloumi (fd Falafelbaren Skanstull), grymt veganutbud för alla som tycker om falafel. Går även att äta på WTC och dem har både kontor, lokaler, konferens, restaurang och personlig service! Stockholm är verkligen the place to be att vara nära allt man kan tänka sig. Mysig stad som kryllar med mysiga restauranger (och människor), älskar den. Gör för övrigt att boka önskat utbud och service från World Trade Center HÄRKram!

 

 

Upp