sofiawigren

Life update:

Gud vad länge sen det var. Vart ska jag ens börja? 

- Jag har vart (är) sjuk i mer än en vecka nu med allt från feber till influensa till förkylning och halsont/rethosta. Jag lever, men knappt. 

- Min telefon gick sönder söndags morgon och (hör och häpna) det skulle kosta 3400kr att fixa (!). Med andra ord - not worth it. Så jag väntar nu på min nya telefon... ;) Bästa pappa.

- Jag har inte haft wifi så jag har inte ens kunnat använda min dator eller iPaden SÅ jag har vart på ofrivillig internet och telefon detox and I did not like it. Inser hur beroende man är. Blev lite mer TV retreat för min del (har typ inte pluggat på en vecka pga vart upptagen med att ligga hemma och tycka synd om mig). 

- I fredags släpade jag mig till Stockholm med Elias för att Stockholm är Stockholm och jag ville. Det var dock inte det bästa beslutet eftersom jag bara blev mer sjuk MEN at least we had fun. Kom hem med ett par jeans rikare och en eyeliner som visade sig vara skitdålig. 

God it's been a long time since last. Where do I even start? 

- I've been (am) sick for over a week now with everything from fever to flu to cold and a sore throat/cough. I'm alive, but barely. 

- My phone broke on Sunday morning and (behold) it would cost 3400kr to fix (!). In other words - not worth it. So now I'm waiting for my new phone... ;) Best dad. 

- I haven't had any wifi so I haven't been able to use my computer or the iPad SO I've been on an involuntary internet and phone detox and I did not like it. Kinda makes you realize how addictive you are. Was more of a TV retreat for me (haven't studied in like a week because I've been busy lying at home and feeling sorry for myself). 

- This Friday I dragged myself to Stockholm with Elias because Stockholm is Stockholm and I wanted to. But it turned out not to be the best decision since I became even sicker BUT at least we had fun. Came home with a pair of new jeans and an eyeliner that turned out to be shit. 

Life update:

Är sängliggande, har feber, halsont och huvudvärk. Spytt två gånger. Madre och padre är i Sälen så de kan inte ta hand om mig och tycka synd om mig. Terapihunden Enzo är också borta. Elias vill inte bli sjuk. Alex är förvisso här men inte så värst hjälpsäm. Visar sig att mina "kompisar" är ormar (hello you know who you are). Annars då? Prima ballerina. 

Här är mina nya vänner. 

3 months left...

Herregud you guys idag är det 3 månader klar tills jag är helt klar med IB och gymnasietiden! Jag har mitt allra sista prov den 15 maj och den 17 maj lämnar vi in alla böcker och fikar och det är det. C'est tout. Sen är det bara studenten kvar. Jag är helt kluven till hur jag ska känna mig (glad för att det snart är över? stressad för att det är för lite tid att förbereda sig för examinationerna?) för just nu är det en salig blandning. 

För övrigt kom min mormor till oss från Estland idag och jag har inte sett henne på ca 1,5 år så jag kunde knappt säga hej på ryska (skämdes). Tänkte för övrigt att jag skulle börja skriva på engelska under min vanliga text eftersom Google Analytics visar på att jag har lite läsare både från USA och England (alla från England är väl Katja och Barry hehe..<3). Plus om några månader bär det av till Skottland så engelska kommer bli mitt nya modersmål. 

Oh my god you guys today it is 3 months left till I'm done with my IB programme and with my high school education! I have my very last exam May 15th and May 17th is the day that we hand back all of our course literature and books and fikar, and that's that. C'est tout. Then it is just the graduation left. I'm torn as to how I'm supposed to feel (should I be happy that it's almost over? stressed because it's so little time left to prepare for the examination?) because right now it is a mixture. 

Other than that my grandma just arrived from Estonia today and I haven't seen her for about 1,5 years and I was barely able to say hello in Russian (shame on me). Besides, I thought I should start writing in English as well below my regular text since Google Analytics shows that I have readers from both USA and England (everyone from England is probably Katja and Barry hehe..<3). Also, in a few months I will be in Scotland so English will be my new native language. Katia: feel free to correct me whenever. 

Min gammelmormor, mammas mormor och mormors mamma.

Be my Valentine

Glad alla hjärtans dag! Alla hjärtans dag spenderades med familjen med italiensk tre-rätters. Började med bruschetta och vitlöksbröd och sen till huvudrätt hade jag gjort världens godaste vegetariska lasagne (vill ni ha recept?) och de andra hade även tillagat mördad oxe. Till efterrätt hade mamma köpt något mousse liknande med kladdkakebotten. Jag misstänkte att översta lagret innehöll gelatin så den skrapade jag bort och gav till min kära fader.  

Jag ska fira alla hjärtans dag med Elias på fredag istället :) 

Hur firar ni er alla hjärtans dag? 

Min studentmössa

Tänkte att jag äntligen skulle visa upp min studentmössa som jag fick (köpte) för någon månad sen. Man blir i och för sig inte så peppar för studenten med dem här bilderna med tanke på att det snöar ute och är allmänt grått och trist. Jag köpte min mössa från crownstudent och dem var riktigt bra och inte allt för dyra! Jag tänkte först beställa från abc-gruppen men det skulle gå på typ 1200 kr så jag köpte den här istället för typ 760kr. Jag valde kristallmössan med vego läder och där fram står det helt enkelt mitt namn och där bak (som tyvärr inte finns på bild, skyll på fotografen Alex) står det Int. Baccalaureate 2017 (fick inte plats med mer). 

Bara tre månader kvar tills jag är klaaaaar!! 

Svinkallt. Som ni ser. 

Mitt fototeam bestående av Enzo och Alex. Dreamteam. 

Mina kosttillskott

Sen jag blev vegetarian för snart ett år sen så har jag till och från ätit kosttillskott. Jag borde egentligen äta varje dag MEN jag har mer eller mindre fobi för att svälja tabletter eftersom jag spyr extremt lätt (throwback to my childhood). DOCK finns det b12 och vitamin d (och säkert massa andra) vitaminer och nödvändigheter i spray form. Tänkte absolut köpa det så fort burken till höger tar slut (men den tar aldrig slut pga tar aldrig dem). 

I alla fall, just nu har jag veganskt D3 vitamin från Helhetskänsla som jag fick hemskickat (tack!) och jag vill bara säga att ALLA som bor i Sverige under vinterhalvåret bör ta vitamin D. Se dock upp med att du inte råkar köpa vitamin d utvinnet från fårull. Just den jag har är utvinnen från lav. Men jag måste erkänna att jag vet inte varför kosttillskott ska gå all in med 1500% av ens dagliga rekommenderade intag i en kapsel, varför??? Kan någon berätta det för mig???

Sist har jag min multivitaminer som jag absolut inte rekommenderar. För det första luktar den HEMSKT så jag måste sluta andas varje gång jag öppnar burken. För det andra så hörde jag från en utav mina kära vegan grupper på facebook att den ska sakna nånting men jag vet helt ärligt inte. Dock innehåller den allt man behöver och lite till. Men som sagt - nästa gång blir det b12  spray istället för som vego behöver man främst det (och många köttätare behöver faktiskt också det nuförtiden).

Eget företag?

Drömjobbet vore ju självklart att blogga på heltid och sköta om andra sociala medier. Då skulle man kunna jobba vart som helst i världen och när som helst. Jag ska satsa i sommar när IB är över. Så hemsida till företaget skulle ju naturligtvis vara bloggen och varumärket skulle vara jag. Så fokus för min blogg skulle vara kvalitet, vara personlig men samtidigt uppdatera frekvent. Har även lite ideer om att vlogga under kommande semestrar. Får hoppas att folk hittar min blogg. LÅTER SOM EN BRA PLAN. 

Inlägget är skrivit tillsammans med Paloma (klick!) och för mitt drömjobb (framtida företag) så har dem bl.a. skapat funktionen Kurios (klick!) där jag skulle kunna ta fram värdefull data genom enkäter och undersökningar. Med andra ord hjälper företaget i det stora hela med marknadsföring och ideer till att sprida en produkt eller att få ut ett budskap och oavsett om du är bloggare där du själv är  varumärket eller om du äger eller har planer för ett företag i framtiden så är det hjälpfullt och användbart. 

 

Spenderade min första blogglön på...

Laddade ner lightroom (send help, email me anyone), fick en till sponsor, ändrat min header (tillfälligt pga dålig kvalite), skaffat rätt kamerautrustning och utökar det lite hela tiden - med andra ord känner jag mig riktigt jävla professionell.

Så förra veckan sa min inre djävul "treat yo self". So I did. Min första blogglön från min första sponsor för några (någon?) månader sen spenderades på en sweatshirt (från Kosegruppa, not sponsored) med texten "Kroppen din trenger potet"   (din kropp behöver potatis på norka) från världens bästa serie SKAM. Tänkte att om jag har kvar tröjan i framtiden så kommer det vara världens bästa conversation starter i Skottland för ingen kommer fatta. Men låt mig berätta - det är  fan världens skönaste och mjukaste tröja jag ägt i hela mitt liv. Jag har lust att köpa en till bara för att dem är så nice, inte ens för  trycket utan för materialet. In heaven.  Jag vet att den är lite stor men jag tog en störra storlek (S) för jag ville ha den lite oversized plus att den blir säkert mindre i tvätten så. Men kanske blir XS nästa gång. Bara tips om ni tänkt köpa en liknande. Storlekarna är stora. 

Annars då? Mock Exams börjar i övermorgon och jag stressar sönder. För att försöka blunda för det så åkte jag och pappa till Norrköping för att hälsa på farfar och för att äta Max. Här kommer en snabb review på deras nyhet BBQ Halloumi: det var som en party in your mouth men sen upptäcker man att Becky (saltgurkan) är på festen and your like who tf invited Becky?? Ew. MEN sen så inser man att Becky är hella cool och passar (av nån konstig anledning) in. Fattar ni? You better. 

PS. God bless min externa blixt. Vad gjorde jag innan den? Hur levde jag? Hur  kunde jag väntat så länge? Bilderna ser ju nästan ut som dem tagits i naturligt ljus. Love it. 

.

Just checking in

Idag är jag  ledig eftersom vi har mock exams (fejk/träningsexams) innan riktiga exams som pågor 4 dagar under 2 veckor. Men under de två veckorna så har vi inga normala lektioner eftersom det är revision time och vi ska vara så förberedda som möjligt. Men vi kommer ändå inte vara så himla förberedda, i alla fall inte i matten. Det är svårt att göra revision på 3 års kursmaterial på 3 veckor. Jag har egentligen inte full on fokuserat på revision först idag pga inlämningar. Vi har alltså alla våra deadlines innan mocks... 

Men jag har ändå hunnit ta lite bilder på min studentmössa som jag tänkte visa er. Får inte riktigt student feeling pga fotade när det snöade osv MEN vill ändå visa upp den. Tog med mig kameran när  vi var ute med Enzo och därifrån kommer nedanstående bilder. Ciao. 

 

Lowe 19 år!

I fredags firade vi Lowes 19 års dag på Kalas! Får världens åldersnoja när en till 98a blir 19. Nästa år blir vi 20 liksom??? Usch, jag känner mig 15 år fortfarande. 

Men hur som helst - Lowe, jag, Alex och Maria firade på Kalas med god mat (3 av 4 tog rätter med halloumi), fast min pizza ser lite snusk ut så var den väldigt god. I alla fall, en väldigt trevlig kväll.

Så grattis till Lowe igen!! 

Min dubbelgångare

Låt mig berätta något av det galnaste på hela året (2016, det har tagit lite tid att få upp inlägget). För några dagar sedan sökte jag på mig själv (duh) på Bloglovin och hittade en tjej som heter Sofia Wigen. SAMMA KVÄLL såg jag att hon hade kommenterat (med instagram namn @sofia_wigen, mitt är @sofia_wigren) på Danny's post SÅ naturligtvis gillade jag en utav hennes bilder, för jag är ett creep och det var en kul grej. Hon svarade med att följa mig och skicka ett litet meddelande om hur komiskt allt var. Lyssna riktigt noga: hon bor i Sverige, älskar att fotografera, är vegan, har bloggat i flera år och bloggar fortfarande OCH hon är 18 år. Hur sjukt? Först insåg jag inte att hon inte hade ett R i sitt namn såsom jag har, tog mig några minuter. Ändå, jag blev hur glad som helst.

PLUS - fun fact. Om man uttalar hennes namn på engelska så låter det som "vegan". Love it. 

Vi är inte så himla lika men ni hittar till hennes blogg HÄR! Hon tar sjukt grymma bilder. 

 

Upp