sofiawigren

My 2017 - Part 1/3

Januari

Inledde året med att fira nyår med la familia. Saknar Katja! Hon är på jorden-runt resa sedan i höstan och kommer inte hem först i slutet på sommaren :(

Fick hem studentklänningen (läs: jumpsuit)

Hade avslutning med konståkningen, det skulle komma bli sista gången innan jag flyttade!

Februari

Har ca noll bilder från februari, jag antar att jag var fullt upptagen med slutspurten på IB innan exams och deadlines. Firade i alla fall alla hjärtans dag med la familia, jag hade fixat en tre-rätters vegetarisk middag med världens godaste lasagne (tyvärr tappade jag bort receptet när jag bytte telefon).

Mars

I mars åkte jag på spontanresa till Aberdeen för att gå på ett sk. 'Offer Holder Day', dvs alla som fått en offer var inbjuda att besöka skolan och jag kände att det var en bra idé (trots stressen inför exam nästa månad) för att se vad jag tyckte om både skolan och staden, det är trots allt ett stort beslut att ta. Passade även på att besöka Katja och hennes kompis (och deras hundvalp, så söt! Saknar honom) i Edinburgh. Visste inte att jag nästa dag skulle hitta min framtida pojkvän på Stansted flygplats påväg hem, men det gjorde jag. 

April

Har heller inte speciellt mycket bilder från april, som sagt - exams började. Åh andra sidan firade jag min 19-års dag med Matilda, vi hade vegansk bday brunch och tog lite bilder, c'est tout. 

White Christmas

Jag och min familj spenderade julen i Sälen, det blir så mycket mysigare när det är massvis med snö. Tror det var rekord på flera år hur mycket snö som kom! Julafton spenderades bara med min familj, ingen släkt eller så, det var i och för sig väldigt skönt det också, väldigt lugnt. Jag var i och för sig bara där några dagar, jag åkte hem igår kväll för att spendera nyår här (eller snarare, i Linköping). Vi får se vad planerna blir! Väl i Sälen gjorde vi inte allt för mycket (det är ju lov trots allt) förutom att äta och gå på några enstaka promenader. Kollade även på Solsidan på bio (kan rekommendera, den var väldigt rolig!). Ska se The Last Jedi ikväll med David och Alex, får återkomma med hur den var. 

London Recap

Det var så mysigt att spendera början av julen tillsammans med David i London! Vi gick bl.a. längst Oxford Street för lite julshopping och firade ett väldigt försenat 6-månader. Vi gick till Disney Store och jag ville ha ALLT (inga prinsessklänningar fanns dock i min storlek, synd). 

Bild på en fin pojkvän med väldigt långa ögonfransar (hur orättvist??) och en väldigt gosig björn vid namn Kalle. Fyllde David nyss 12 eller 21? Ser liten ut. 

Kan spendera timmar i en book-shop, så mysigt. 

 

Gift Idea; Scrapbook

Igår fyllde David 21 år och en present var en scrapbook. Jag har ingen aning om varför jag aldrig gjort det här förut för det var SÅ KUL?? Var kul att gå igenom alla bilder och pyssla. Liksom, handen på hjärtat, när har man senast skrivit ut bilder att ha i hand? Kan utan tvekan rekommendera det + så gillade han den, win-win. Det behövs inte så mycket egentligen förutom fantasi (bli inte överväldigad med hur andra på pinterests scrapbooks ser ut, man är inte gud). Tänka sig att på tisdag åker han och jag hem till Sverige från samma flygplats där vi först träffades och vi ska garanterat äta på restaurangen där jag först såg honom. Det ska ändå bli skönt att komma hem till min familj igen, trots att det 'bara' var ca en månad sen jag sist var hemma, men då var jag sjuk och tråkig. 

Christmas in London

En måndag som denna mötte jag upp Evelina medan David var på uni. Vi gick runt, fikade och lunchade. Läs mer nedan <3

Förresten, fatta att det är julafton nästa vecka?? HUR SJUKT? Jag har inte ens köpt julklappar till mig själv ju...

Vi hittade världens minsta men mysigaste svenska fik som heter Bageriet, alla pratade svenska och det fanns glögg, wienerbröd, lussebullar, kanelbullar, loka, julmust osv osv... Det ligger på en liten sidogata på Regent Street och kan varmt rekommendera det! Längtar förövrigt hem till Felix frysta kanelbullar nu. 

Lunch på Wagamama för att testa deras nya veganska och vegetariska meny! Tummen upp för god pad thai och handtorkare i varje badrum så att man kan frentilt torka sina genomblöta converse och strumpor efter allt slask i London :))) 

Men det blev en mysig dag!

Andra advent

Efter en väldigt hetsig finals week så är jag officiellt klar med första terminen av uni (hur sjukt??) ! Tänkte skriva ett inlägg av hur första terminen vart, vad jag gjort och tyckte osv. 

I alla fall, jag hade (bara) tre slutprov och alla gick relativt bra, så det känns skönt. Ska fokusera på att försöka få plugga utomlands nästa år och skicka lite ansöktningar till sommarjobb/praktikplatser och läsa massa böcker nu när jag är ledig tills nästa år. 

P.g.a. att UK aldrig är förberedda för möjligheten av snö så blev det naturligtvis väldiga förseningar när jag skulle flyga till London igår. Det kom t.ex. ett fordon för de-icing som var tom... Men, kom till slut fram. 

Jag och David vaknade upp till att det snöade och vad gör man då om man inte går till parken bredvid för att kolla på hundar som leker i snön och britter som åker pulka i lerbackar? Kan dock inflika att jag var övertygad om att det inte skulle snöa i London så det enda som jag har med mig är Converse... 

SER INTE DETTA FÖRST NÄSTA ÅR!!! Har inte haft vinterlov fria från plugg sedan jag gick ut 9an... wow? 

1 December

Det är ääääntligen december och terminen är snart slut, jag har bara en vecka kvar av plugg och exams innan jag får ledigt resten av året! Vet inte ens vad jag ska göra med så mycket fritid... får läsa och träna mycket helt enkelt. 

Men min gårdag bestod till en början av ett berg av bananpannkakor (recept finns på bloggen), kaffe och årets julkalender. Yes, jag har bestämt mig att kolla på heeela julkalendern i år. Jag kommer faktiskt inte ihåg sist jag kollade på hela, det måste vart flera år sedan. 

Vid lunch försökte jag springa med betoning på försökte. Det har nämligen snöat i Aberdeen för någon dag sedan och snön har smält men lämnat flera partier av is... vilket ingen har grusat eller saltat så det gick inte att springa utan att stanna efter 10 meter. Jag gav istället upp och fick nöja mig med en bild från hissen, fint. 

Avslutade dagen med pizza och vin hos Ida. Det blir nog sista gången innan exams så vi var tvungna att passa på. Dessutom har Idas bankkort blivit svalt av en ATM, så pizza kändes passande. Tacksamt med svenskar som har swish. 

Upp