sofiawigren

Storytime: mina tänder

Jag var en av dem mindre lyckliga människorna vars tänder hade separationsångest och flydde ifrån varandra åt alla möjliga håll och vinklar för att skapa ett smärre kaos i min mun. Kom ihåg en gång i sjuan när en kille berättade att han tyckte om mig... förutom mina tänder :))) Kan säga att det var skönt att nobba honom till balen två år senare efter min glow-up.

Jag hade alltså tandställning när jag var 14-17 år, i tre lååånga år. Jag tappade inte tänder i den takt jag skulle som barn så mina tänder var snevridna och med världens glugg mellan mina framtänder. CW: började med en operation där dem skar upp tandköttet för att sätta in kedjor som skulle dra ner mina tänder som annars vägrade komma fram. Sov även en period med nattandställning som verkligen såg ut som nånting från en mardröm (lite som tjejen i hitta nemo som knackar på akvariet). Men jag tyckte aldrig att det var särskilt jobbigt att gå till tandläkaren eftersom jag var där så pass ofta, lite som en stammis. MEN det var extremt äckligt med smaken av gummihandskar, vilket jag fortfarande får flashbacks av nu när jag jobbar på sjukhuset och använder gummihandskar.

Sämsta upplevelserna var definitivt när man var tvungen att ha i lera (eller något liknande) för att dem skulle gjuta tänderna. Höll på att spy ca 40 gånger på 5 minuter. Kräkreflexen fick ta stryk.

Men - moral of the story. Tandställning var ändå bland det bästa jag har gjort och jag blev väldigt nöjd, därför rekommenderar jag alla som är i behov av tandställning att gå till en tandläkare, oavsett vilken ålder man är i. Den här texten skriver jag med Aqua Dental (klick!), en tandläkarklinik som finns både på flera ställen i Stockholm och Göteborg där dem bl.a. erbjuder tandställning! Vänd er hit för info, frågor eller bokningar (tror dem är bättre på att svara på frågor än jag): HÄR.

1. Pre-tandställning feat. Fader i Thailand, 12 år  2. Fia med tandställning feat. Olivia, 15/16 år  3. Dagen jag tog ut min tandställning, 24 april 2015, 17 år

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas