sofiawigren

TB Mallorca

Massa bilder som aldrig lades upp från vår resa till Mallorca i början av sommaren. Min blogg har krånglat mycket och trots brist på svar från bloggportalen så verkar det ändå fungera nu, på ett ungefär - så det är dags att ta tag i bloggen.

Glad syster ft. klarblått vatten som man drömmer om nu när sommaren redan är över (vart tog den vägen?).

Resutangen vi åt på där Catherine Zeta-Jones och Michael Douglas tydligen åt på några minuter innan. Oklart hur man ska reagera?

Birb.

Fin-middag där det enda vegetariska alternativet som fanns på menyn var alkohol - drink up. Klagar inte.

Här satt vi varje morgon och åt frukost. Vi bodde alltså i en lägenhet där man hade utsikt både mot hamnen och mot havet på andra sidan (se andra bilden), hur fint som helst.

Strolling around...

Bevis på att jag också var med (:

Så! Nu är de flesta bilderna postade. Saknar redan värmen... speciellt med tanke på att det numera är MINDRE än två veckor tills jag flyttar hah.. Får inte se mina nära och kära igen till julen.

Shopping + boat trip

Dagen har spenderats i Stockholm med mamma, vi har gått runt och shoppat och ätit gott. Det blev 'treat yo self' i form av smink, cykelshorts, kostymbyxor och två par skor: ett par loafers och ett par espadrilles från Tory Burch. Det enda jag egentligen behövde var cykelshorts, men måste leva lite också. Får inviga dem nu i september.

Avrundade dagen med en båttur med hela familjen inklusive Enzo (hur söt är han inte med flytväst???). Får passa på att umgås med dem nu när det bara är två veckor kvar...

Glad syster med en kramgo hund.

Dagens matintag: fika på Vetenkatten (kanelbulle och latte med havremjölk) och lunch på Pane Fresco. Lunchen var väldigt god men servicen och stället var 3/5.

 

10k race

För en vecka sedan utsatte jag mig för något jag egentligen inte var redo för - jag sprang kvartsmaran på Katrineholms egna KK-joggen (KK=KatrineholmsKuriren, var inte snuskig). Låt mig börja med att berätta att jag aldrig någonsin sprungit en kvartsmara förut, det längsta jag sprungit är 8 km och det var ett tag sen. Jag gjorde även misstaget att gymma med min man två dagar innan vilket resulterade i jordens träningsvärk i benen som gjorde allt lite mer smärtsamt. MEN JAG KLARADE DET!! För visso på 1 timme och 8 minuter men jag klarade det. Känner verkligen att jag behöver springa mer och mer nu när jag ska börja med triathlon i September, så jag ska springa 10km varje vecka (uppdatering om hur det kommer hålla kommer...).

Rawfoodbollar

Jag har alltid hatat dadlar, verkligen avskytt det. Har kommenterat "släng" varje gång någon undrat vad man kan göra med dadlar (ja, på den nivån var det). MEN - här kommer chokladbollar i en vegansk, glutenfri, sockerfri och paleo-friendly tappning som jag och David gjorde häromdagen. Passande när man är sötsugen en fredag. Liknar verkligen vanliga chokladbollar men det är inte så 'bra' att man kan lura någon. Passar heller inte pappor som är 50+ och gillar socker (fick höra att dem smakade damm???). Receptet är helt och hållet tagit HÄRIFRÅN. Rekommenderar att dubbla (eller trippla receptet), man kan tänka sig att en dadel i receptet motsvarar en boll. Rekommenderar även att ösa på med kokos, det gör verkligen det hela. 

"Chokladbollar"

- 10 dadlar utan kärnor

- 2 dl mandelmjöl 

- 3 msk kokosolja

- 3 msk kakao 

- 1 msk vatten (byt ut till starkt kaffe så blir det godare!)

- 2 tsk vaniljpulver

Mixa allting i en matberedare eller liknande och rulla i kilovis med kokos så blir det mumma. 

 

Körkort + ny bil!

Wiiiiieeeee. Livsuppdatering (bloggen krånglar något oerhört):jag har tagit körtkort! Ett mirakel om jag får säga det själv. Vi tog en två veckors intensivkurs på Sjögrens trafikskola här i Katrineholm (extra hype till dem, det förtjänar dem efter systrarna Wigren). Problemet var att jag hade kört 1.5 gånger innan intensivkursen och jag hade läst ca 0 sidor teori. Dagen innan teoriprovet satt jag en hel natt och råpluggade, gick från 60% avklarat till 100%. Fick energi eftersom jag ville motbevisa alla som trodde att vi inte skulle klara det (ingen trodde på oss lol). MEN JAG KLARADE DET (med 52 men det nämner vi inte). Uppkörningen var jag inte alls lika orolig över, gjorde några små missar men helheten var bra nog. Dagen efter vi fått det åkte vi till Estland och så fort vi kom hem fixade fina pappa en bil. Det blev en Volkswagen Scirocco. Vilken frihet. 

Upp