sofiawigren

Lately from my phone

1. julfika med E någon gång förra mackan, chai latte med deras nya pepparkakemuffins med maaaassa glasyr (dog)

2. Någon tidig morgon när skolan precis julpyntat, som jag längtat till julpynt

1. Alex provar keps till isshowen nästa vecka (den är från 1578)

2. Serious workout session going on 

 

Hjälp djuren gratis

Tips till er: man måste inte alla gånger donera stora summor pengar för att hjälpa djuren utan man kan göra annat - som att dela ut tidningar eller annat material. På så sätt sprider man veganism och hjälper djuren - helt gratis. 

Länk till material att dela ut från djurens rätt: http://gratismaterial.tictail.com/ 

Vägskäl

LÅT MIG BERÄTTA. För några dagar sedan fick jag reda på att jag bara får skicka med en personal statement till ALLA mina kurser som jag ska söka till. Vilket är absurt med tanke på att de vill veta varför man just vill gå på den kursen och varför man är bra för just den specifika kursen. Mina ämnen är ju så olika?? Ska jag skriva en dålig och generell personal statement som passar någorlunda till både?? ELLER ska jag helt enkelt bara ta och bestämma mig. Lyssna noga nu. 

Val 1 (vänster): representerat av en money bag för att om jag studerar real estate (and business management) så har jag en säkrad framtid med pengar och jobb OCH så kan jag starta eget i princip dagen jag slutat uni. Problem? Man måste inte gå på uni för att bli mäklare (Fredrik Eklund gick på två veckors intensivkurs, min är 4 år). Är det onödigt då? Slöseri på tid och pengar? Åh andra sidan om jag tar real estate MED business management (joint) så kanske det inte blir så onödigt i slutändan? Men jag är ju helt hundra på att jag VILL gå på universitet för tro mig jag är inte redo att börja jobba. Jag vet inte om jag kommer gilla ämnet, men jag vet att det inte är så värst tråkigt. 

Val 2 (höger): Sustainable development - mer intressant och känns som om man kan göra skillnad då. Mycket relevant och jobb finns med efterfrågan. Problem? Osäkra valet av de två. Jag kan inte starta eget direkt utan måste slava under någon annans befäl i något företag. Jag kan bara starta eget efter flera år när man äntligen kan bli consultant. Kul? Vet inte, men det var ju kul på universitetet kanske man säger. Nästan alla jobb inom ämnet leder till att jobba inom företag. Men jag vill vara min egen chef med den friheten. Det här var det som hände med psykologi - skit kul ämne, skulle älska att studera det på uni MEN jobben dem leder till? Blä nej aldrig. Is it same same? 

Drömjobb då? Bloggare. Går det bra? Nee. Varför inte då? Where do I even start. 

ELLER SKA JAG BÖRJA OM FRÅN BÖRJAN OCH LETA EFTER ETT HELT ANNAN ALTERNATIV? Massa frågor inga svar. 

Help. Kommentera, ring mig, skicka röksignaler, skriv på sociala medier I need you all. 

PANIK FÖR ATT JAG HAR BRÅDIS NU ALLTSÅ. JAG VILL INTE TA GAP YEAR. 

Photoshop skills on point. 

Kulturell dag i Stockholm

Alla IB 3or med svenska A åkte på torsdagen till Stockholm för att gå på August Strindberg museet och kolla på en uppsättning av Fadren på Stadsteatern. Vi hade endast läst Fadren, Ett Halvt Ark Papper och Familjeförsörjaren innan vi åkte dit så våra kunskaper var grundläggande om Strindberg och hans språk och stil m.m. 

Mellan museet och föreställningen hade vi några timmar att döda så jag och Alex checkade in på hotellet, köpte min första julklapp, kikade på en väska jag kanske ska köpa i Barcelona, och slutligen åt middag på Traverna Brillo. Jag tog gnocchi med citron och timjan, rekommenderar inte, var absolut ingen höjdare. Skulle nog nu i efterhand ha satsat på en pizza istället. 

1. Skylt på Stureplan som berättar sanningen om potatis Stefan

2. Föreställningar rekommenderas heller inte haha (låter extremt negativ) MEN det var ingen i vår svenska grupp som gillade den så det kanske säger något. Vår gamla svenska lärare var även där och när föreställningen tog slut var hon den enda som inte klappade, queen. Vill verkligen inte spoila om någon får för sig att se på den, så jag ska inte säga för mycket. 

Måndag igen

Helt vanlig måndag: två morgonlektioner, lunch med bae, plugg, träning och slutligen hem till bae. Resten av kvällen ska spenderas med att äta hamburgare och skriva uppsatser.

SACO mässan och framtiden

Igår var andra dagen i Stockholm och den spenderades med att gå på SACO mässan i Älvsjö och spendera några timmar där. Det var en ganska stor besvikelse att endast ETT universitet från Skottland var där vilket är sjukt konstigt men tanke på att Sverige och Skottland har den här överenskommelsen gällande Universitet tuition..men men St Andrews var i alla fall där och tanten i montern var hur trevlig som helst. Jag gick även på ett seminarium om att plugga utomlands men den var inte så givande då allt som sades var ganska uppenbart. 

Gällande min framtid så ska jag förmodligen plugga sustainable development (hållbar utveckling) eller real estate. Så universiteten i sig blir antingen St Andrews, Edinburgh eller Aberdeen. Mitt första val är definitivt Edinburgh men både den och Andrews är väldigt svåra att komma in på, så jag får jobba stenhårt och hoppas på det bästa! Fick lära mig att personal statement väger väldigt mycket så den måste jag verkligen verkligen behöva komma igång med asap (Katja hjälp!). 

Var det någon annan där igår? 

Enjoy it all

Dagen började med ett svenska prov som faktiskt gick väldigt bra efter lite betänketid och planering hehe. Jag, Elias och Alex tog tillfälle i akt att luncha på Phils Burger igen (har inte vart där på väldigt väldigt länge men deras halloumi burgare är BOMB). Resten av dagen ska jag försöka göra klart en matte uppgift och sova TIDIGT för att herregud jag kan knappt komma ihåg sist jag fick in mina 8 timmars sömn. Brukar vanligtvis sova 6-7 timmar så vidare jag inte har deadline till 23:59 på en vardag hah..då kan det bli 5 timmar. Kram på er. 

Forest Green

Rant of the day: Världen må ha nått sin undergång och Trump är en idiot men åh andra sidan röstade dem fram honom så de måste också vara idioter. Eller? Tiotusentals röstade på Harambe och ännu fler på Bernie TROTS ATT han bett er att inte göra det eftersom han inte har en chans. Hela valet har vart som ett skämt och det verkar inte som om USA tar det seriöst. I nästkommande 4 år kommer det ha en president som anti allting förutom vita heterosexuella män PLUS så skiter han i miljön. Men det var tydligen så folket ville ha det. (Side note jag vet att det är fel på röst systemet också och att kandidaten med flest röster borde vinna but thats not the case in the fucked up land of America). 

Här kommer lite inspiration till en trist Torsdag som denna. 

Vego i Edinburgh

Herregud vad länge sen det var jag bloggade! Först och främst: EN NY DOMÄN!! Men den gamla funkar fortfarande eftersom jag inte bytt platform eller så. Jag är såååå glad för nu ser det riktigt riktigt professionellt ut. För det andra: jag har inte bloggat på några dagar eftersom min USB C hub (adapter) slutade fungera så jag kunde inte importera några bilder. Bilderna nu har först importerats till Alex dator sedan skickats till mig via sms och importerats därifrån till min dator, PUH. Time consuming men jag höll på att få blogg abstinens. 

NU - tillbaka till ämnen. Vego i Edinburgh VAR SÅ BRA och lättillgängligt. Jag hade lite fördomar eftersom staden är bokstavligen uråldrig och vego är ändå lite av en ny 'trend' och livsstil. Ofta så kan restauranger ha ca ett vego alternativ eller förrätter som bara råkar vara vegetariska MEN här fanns det bra alternativ av alla ställen vi var på och grejen var den att vi valde inte restauranger och pubar som sägs ha bra utbud utan vi vara valde något vi gick förbi. Finns speciellt massa vego burgare... 

Min favorit: Hendersons. Ett vegetarisk cafe som vi snubblade förbi innan vi gick uppför Arthur's seat (rekommenderar förresten). De hade massa med veganska alternativ såsom (bilden) porridge with soy milk and berries, yum. Stället i sig var hur mysigt som helst och kändes väldigt hemtrevligt. 

PS. Bilderna från Edinburgh kommer upp så snart jag kan! Stay strong. 

 

Någon superfood salad från en traditionell pub (traditionell pub med vegan mat? score). 

Första bilden från en pub där jag åt en veggie burger och där servitrisen var snäll nog att fråga om jag ville ha ost på (vegansk) och andra stället är från min favorit - ett litet indiskt ställe med sjuuuukt god dahl och naan bröd. Ska absolut äta där igen nästa gång jag befinner mig i Edinburgh (om jag hittarI. 

Side note: Det här är inte från Edinburgh utan det är från vår sista måltid i Norwich där vi åt på ett nyöppnat roof top bar som var väldigt fancy. De firade 5th of november så det var massa folk och massa fyrverkerier (se min snapstory). Bra slut på bra resa. 

Upp