sofiawigren

Vego mat i Barcelona

Fört och främst så ska Barcelona vara känd för sin vego mat, men enligt min erfarenhet så är det inte riktigt sant. Visst finns det restauranger som enbart erbjuder vegan/vegetarisk mat men det har väl alla storstäder, eller? Eftersom jag reste med 3 köttätare så blev det mest vanliga restauranger och jag måste säga att utav dem har jag bara sett en vegetarisk rätt som huvudrätt. Annars får man klara sig på förrätter och efterrätter. 

Första helt vegetariska restaurangen heter Vegetalia och ligger i centrala Barcelona, inte allt för långt ifrån havet. Jag beställde en burgare gjord på seitan och tempe och den var sååå god, om ni äter där måste ni testa den. Det är nog den näst bästa vego burgaren jag någonsin testat (slår inte Phils burgers halloumi burgare). Men dem har allt från klassisk paella till thai curry och fajitas. Restaurangen är ganska inriktad på att vara nyttig och hälsosam.

Den andra helt vegetariska (det stod att den var helt vegetarisk men tror egentligen den är helt vegansk, hittade inget icke veganskt) heter Bar Celoreta och ligger lite närmare havet än den andra restaurangen. Lite mer 'hip' än den andra men gott var det!

 

Om ni åh andra sidan är ute med någon eller några som äter kött så finns det ett ställe som kan göra båda parterna nöjda. Den heter Safra 18 och ligger på ett hörn bland smågatorna. Jag tog en pasta med kokos, soltorkade tomater och pumpa. Det låter inte som en särskilt bra kombo men den var riktigt god! 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas