sofiawigren

I only have pies for you

Försökte mig på en paj idag, den blev helt okej men behövdes en hel del salt, så svårt att provsmaka först den är helt färdig. Den här innehåller mestadels purjolök, broccoli och ost och pajskalet har faktiskt linfrön i. 

 

Morgonrunda

Inte sprungit på flera månader, och det märks verkligen haha, vad hände med min kondition?? Gone, bye. Började lite lätt med 4.5 km. 

 

Backaskäret 2016

Har fotograferat hela dagen på Backaskäret och stått i kiosken när det var som mest hektiskt. En bråkdel av alla bilder här. Det var riktigt kul även fast det tog så lång tid. Nu ska jag laga mat bestående av grön curry wihooo. 

Tankar ang sommarlov

Under en sushi lunch diskuterade jag, Alex och Elias om våra planer för sommaren. Jag hade originellt tänkt plugga, vila (behövs), resa till Barcelona, jobba i Katrineholm och gå på praktik i England. Jobbet i Katrineholm visade sig vara obligatoriskt 10 veckor med en veckas semester..Det förstör liksom ALLA planer för det är hela sommarlovet, från första dagen till sista. Helt ärligt vet jag inte vad jag ska göra, får väl diskutera med mamma och kanske söka nytt jobb. Det betalar bra men det är inte så jag vill spendera sommarlovet. Kommer få krupp.  

Snapchat on point

Köpte lite småsaker igår i väntan på att Eilas skulle sluta skolan, kan visa er dem så fort jag kommer hem. Annars då? Kom 8.15 till skolan med en inställd lektion så det visar sig att jag börjar 12.00 istället, ha ha ha.. Jag som verkligen behövde den där lektionen också, fattar nada i matten just nu. 

Tidsfördriv i form av snapchat filter. Alltid lika fin. 

New in: Nike

La nyss en beställning på dem här! Hamnade strax under 500-lappen tack vare rea + 20% promo code (tack Hanna!). Köpte enbart strumporna för att slippa frakten haha. Vårskor check!

Just nu

Sitter i ishallen och försöker bli klar med en närläsning samtidigt som jag ska vara ute på isen och hjälpa nybörjarna om ca 20 minuter. Känts som jag gjort allt jag kunde idag men ändå är klockan så mycket och jag hinner med så lite. Jag har hunnit gymma med mamma och läst lite ur vår engelska bok. Det är typ allt. 

Även testat nya nocco smaken hallon - vad tycker ni om den? Smakade blä men jag är nog inte rätt person att fråga. Gillar inte energi drycker eller liknande, varför köpte jag den? Vet ej.

University of Aberdeen

Jag vet inte riktigt vad jag vill göra, men har en idé att gå på det här universitet i Skottland nästa år. Kursen 'business management and real estate' för att kanske bli mäklare i London? Det är den 6:e bästa universitetet i Skottland men även fast jag skulle kunna komma in på lite bättre universitet så finns det ingen annan som har en kurs som denna. Men jag vet inte, det är bara en tanke. Vem vet om ca 1 år när det är dags att söka in så kanske jag har en helt annan ide och plan. 

Sista bilden är på deras nybyggda bibliotek, snacka om att kontrastera huvudbyggnaden på campus..

Vad jag lärt mig av att flytta hemifrån

5 dagar har gått av att jag och Alex flyttat hemifrån och in i en egen lägenhet. Jag ska berätta vad jag lärt mig av de. Kan ses som patetiskt eftersom jag NYSS flyttat, but I don't care. 

1. Jag vill inte flytta hemifrån, jag saknar hunden och mitt hem

2. Det tar sjukt med tid att laga mat och planera matlista och att handla.. puh

3. Utav 5 nätter så sov jag endast 2 (!) i lägenheten för jag åkte hem ett antal gånger (skyllde på att jag gjort för mycket sushi och skulle bjuda mamma) och sov hos Elias en gång

4. Im teeny tiny 

Helt enkelt så slopar jag planerna på att i 3an flytta till Eskilstuna, jag pendlar hellre faktiskt. Visst är det jobbigt när tågen inte går och SJ inte ger ut information MEN man får faktiskt sjukt mycket gjort på tåget. Visst är det jobbigt att gå upp tidigt but that's life. Visst kunde jag hälsa på kompisar mer och gymma mer för att det är så nära stan jämfört med hemma. Men inte än, jag vill bara hem. Det var för ensamt och man måste vara så SJUKT tyst när man bor i lägenhet (speciellt om man går upp 5:30 varje morgon). En positiv sak är att jag åt vegetariskt varje dag, jämfört med hemma, that's power. 

Jag kommer inte bo hela livet hemma, men för stunden så är det de jag vill. 

 

3 workout songs

Var på gymmet igår och sitter just nu i skolan med världens träningsvärk och väntar på att min psykologi lektion ska starta.  

Imorgon flyttar vi...

Tekniskt sett flyttar vi hemifrån, fast inte av den anledningen som de flesta som flyttar hemifrån har. Vi kommer fortfarande åka hem till mamma och pappa (och Enzo såklart) på helgerna. Tanken är att vi så småningom ska flytta till Eskilstuna för att vara närmare skolan (bara jag och Alex). Men vi börjar här. Jag vill inte visa för mycket bilder, bara en liten sneak peak. Men lägenheten är helt underbar, har öppen spis, walk in closet och är nyrenoverat. När vi flyttat in och allt är klart då kan jag ta bilder och visa er! 

Vegan sushi

Äntligen, äntligen, äntligen har jag testat att göra egen sushi! För ca 1 år sen åt jag inte sushi alls men nu dör jag för det. Skulle egentligen ha krabba i dessa, men dem var djupfrysta så det fick bli vego istället, mer än okej med det! Första omgången rullade jag dem inte tillräckligt hårt, men andra gången blev det riktigt bra. I mina har jag avokado, morot och gurka (utan kärnorna så att säga) och Philadelphia ost (!) ja faktiskt, det låter konstigt men det är riktigt gott, prova om du inte tror mig. 

För övrigt så har vi fått hem kokboken Jamies Supermat skriven av Jamie Oliver, hittade ett vegetariskt burgar recept, jag återkommer med de senare..

PS. jag äter inte så här små portioner, den här var till mamma som hade bråttom och som redan ätit. So don't you worry.